Merenje večitih: Zvezda ima daleko skuplji tim od Partizana i čak četiri igrača vrednija od 5 miliona evra

Razliku u ceni dva tima najviše pravi četverac najboljih igrača šampiona Srbije

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Pred početak nove sezone, Crvena zvezda i Partizan jurnuli su u pojačanja i pokušali da se na najbolji mogući način pripreme za napad na titulu u domaćem prvenstvu, ali i za evropske obaveze. Po osam dolazaka i povrataka desilo se u dva tabora, a crveno-beli u ovom momentu sa čitavim rosterom imaju daleko skuplji sastav od večitog rivala.

Po specijalizovanom sajtu Transfermarkt, Zvezda u ovom momentu ima tim od 50.65 miliona evra, dok je Partizan na cifri od 37.61 miliona evra.

Crno-beli su u doveli Svetozara Markovića, Fusenija Diabatea, Patrika Andradea, Kristijana Belića, Aleksandra Filipovića, Zlatana Šehovića, te iz podmlatka i Teleoptika Mihajla Petkovića i Luku Subotića.

Sa druge strane, u redove crveno-belih pristigli su Nikola Vasiljević, Vuk Bogdanović, Kings Kangva i Osman Bukari, sa pozajmica su se vratili Ibrahim Mustafa, Vladimir Lučić i Srđan Spiridonović (kojeg nema u sastavu), dok je Stefan Leković potpisao profesionalni ugovor. 

Razliku u ceni dva tima najviše pravi četverac najboljih igrača šampiona Srbije, jer upravo tim sa Marakane ima četiri igrača koji koštaju pet miliona evra i više.

Štoperi Aleksandar Dragović i Strahinja Eraković, te ubojiti Aleksandar Katai, koštaju po pet miliona evra po Transfermarktu, dok je ubedljivo najskuplji igrač Superlige Srbije trenutno ofanzivac Mirko Ivanić koji je procenjen na osam miliona evra.

Foto: Nikola Tomić

Preko dva miliona evra u sastavu Zvezde još koštaju Milan Rodić (2.5 miliona), Gelor Kanga (2.5 miliona), Osman Bukari (3 miliona), Milan Pavkov (2 miliona) i Ohi (2 miliona).

Sa druge stran brda, nema igrača koji po Transfermarktu košta više od četiri miliona evra. Upravo na toliko je procenjen najubojitiji napadač Rikardo Gomeš.

Njega prate veznjak Saša Zdjelar (3.5 miliona), zatim mladi Nemanja Jović (3 miliona) i defanzivac Igor Vujačić (3 miliona). 

Preko dva miliona evra koštaju još drugi štoper Siniša Saničanin (2.5 miliona), Slobodan Urošević (2.2 miliona), Kvinsi Menig (2.3 miliona) i novopridošli Fuseni Diabate (2.7 miliona).

Foto: MN Press

Zvezda i Partizan su, kao što je jasno dugi niz godina i decenija, ubedljivo najskuplji sastavi u Superligi Srbije, dok od četiri pretendenta na evropska takmičenja dva imaju vrednost tima veću od 10 miliona - Čukarički i Vojvodina.

Čukin kolektiv, po Transfermarktu, košta 16.05 miliona evra, Vojvodina 14,33 miliona evra, dok su TSC (7.7 miliona) i Radnički Niš (6.73 miliona) približne vrednosti.

Od ova četiri kluba, samo osam fudbalera je procenjeno na više od miliona evra - Stefan Šapić (Čukarički, 1.6 miliona), Marko Docić (Čukarički 1.3 miliona), Srđan Mijailović (Čukarički, 1 milion), Stefan Kovač (Čukarički, 1.2 miliona), Mirko Topić (Vojvodina, 1.5 miliona), Dejan Zukić (Vojvodina, 1.2 miliona), Veljko Simić (Vojvodina 1.2 miliona) i Nemanja Nikolić (Vojvodina, 1.2 miliona)

Video: Kakav gol Kataija, ali je još lepša bila Kangvina dijagonala kojom mu je asistirao
Video: Čovek koji ne promašuje penale: Natho s bele tačke donosi Partizanu izjednačenje u Nišu

(Telegraf.rs)