Gajić i Zdjelar doživeli prvi poraz u Rusiji: Zenit dobio CSKA, Srbi bez ikakvog učinka

Doduše, Saša Zdjelar je u igri proveo 20 minuta i uspeo je da zaradi žuti karton

Printskrin: streamin.me/v/ba134b38

Fudbaleri CSKA iz Moskve su došli do prvog poraza u ovogodišnjem izdanju Premijer lige Rusije, pošto je od njih bila bolja ekipa Zenita sa 2:1. U ovom porazu su učetvovali i srpski fudbaleri Milan Gajić i Saša Zdjelar, koji su upisali nove minute za "Armejce".

CSKA je odlično ušao u novu sezonu, imao je tri pobede i remi iz prve četiri utakmice, ali je sada došlo vreme i za prvi poraz, jer su naleteli na veoma tvrd orah u vidu Zenita. Fudbaleri iz Sankt Peterburga su u prva četiri kola imali skor od dve pobede i dva remija.

Pre samog meča u Sankt Peterburgu, fudbaleri Zenita su bili dosta većli favoriti, te se očekivala rutinska pobeda, ali do nje i nije došlo baš tako. Poveo je Zenit preko Malkoma u nadoknadi prvog poluvremena. Brazilski fudbaler je iskoristio asisnteciju Mostovoja i doveo je u prednost Zenit.

U drugom poluvremenu je bilo potrebno 18 minuta da dođe do novog gola, kada je Čalov sa penala pogodio u 63. minutu za CSKA i doneo izjednačenje. Mreže su mirovale sve do 85. minuta, kada je Gustavo Mantuan evrogolom sa nekih 20-ak metara savladao iskusnog Igora Akinfeeva i doneo pobedu svojoj ekipi.

Kod CSKA, Milan Gajić je odigrao svih 90 minuta, dok je Saša Zdjelar ušao u igru u 70. minutu i uspeo da dobije žuti karton do kraja meča.

Video: Zvezda posle 75 sekundi povela protiv Metalca: Gajić iz drugog plana dočekao loptu i slomio golmana

(Telegraf.rs)