Petrić pred duel sa Lučanima: "Ne bavim se provokacijama, sve sem pobede bila bi katastrofa"

Zadovoljan je trener crno-belih formom svojih igrača

Printscreen: Youtube / FK Partizan

Fudbaleri Partizana odigrali su ludu utakmicu u Češkoj protiv ekipe Slovacko u prvom kolu grupne faze Lige konferencija, ali odmora za crno-bele nema, pošto će se već u nedelju od 19.30 sastati sa ekipom lučanske Mladosti u Humskoj. Tom prilikom na konferenciji za medije govorio je šef stručnog štaba beogradske ekipe Gordan Petrić.

Najavio je Petrić da je pred njegovim timom veoma dobar raspored, mnogo utakmica na domaćem terenu i da će to Partizan morati da iskoristi.

- Posle evropske utakmice kažu da bude teže, ali ja ne gledam tako. Videćemo na treningu kako se momci osećaju, u petak nismo imali trening. Lučani su uvek nezgodni, iskusna ekipa sa stručnim štabom koji dugo radi. Znaju da se takmiče. Ali treba se koncentrisati na našu igru. Od narednih 11 mečeva imamo 8 kod kuće do pauze, to treba da iskoristimo da skupimo maksimum bodova - jasan je Petrić pred nedeljni okršaj.

Veliki povratak protiv Slovackog (od 0:2 do 3:2 sa igračem manje) mogao bi drastično da utiče na samopouzdanje "Parnog valjka".

- Ja sam najavio da ćemo imati meč koji nismo igrali do sada, možda je protiv Hamruna bilo slično. Duge lopte, visoki rivali... Opterećenje na zadnju liniju. Nismo odgovorili na te stvari u odbrani. Neke duele nismo dobili i primili smo golove. Samopouzdanje je poraslo zbog povratka. Žao mi je što nismo pobedili na kraju, time bismo bili još bolji i približili se evropskom proleću.

Meč sa Mladosti biće tek treći prvenstveni ove sezone pred svojim navijačima i prilika da se zabeleži premijerni trijumf, posle remija sa TSC (0:0) i Crvenom zvezdom (1:1).

- Favoriti smo. Sve sem pobede bi bio loš rezultat i katastrofa u datom trenutku - ističe Petrić.

Partizan je sa minus 7 došao na minus 5 u odnosu na Crvenu zvezdu. Na konstataciju novinara da je "otoplilo" i pitanje da li ima šanse da bude još toplije, strateg crno-belih je odgovorio:

- Ne bavim se ja tim provokacijama. Ima dosta da se igra, ima utakmica. Moramo da iskoristimo ovih 8 mečeva kod kuće... Ne bi trebalo da bude problema.

Raduje šefa stručnog štaba uspon forme pojedinih igrača, pre svega Fusenija Dijabatea, označenog kao najveće pojačanje ovog leta.

- Već sam rekao da se Dijabate igra fudbala i da treba da igra konkretnije, počeo je to da radi. Tek je došao. Navikava se na klub i grad, tu mu je sada i majka. Lakše mu je sada. On je prihvaćen od prvog dana i napreduje, kao i svi. Svi su u usponu, ali treba da se dokazuju iz meča u meč.

Otkako je došao, Petrić je koristio dva sistema: 3-4-3 i 4-3-2-1. Postavlja se pitanje kako će igrati protiv Lučanaca?

- Negde mora da se napravi balans. Da je Menig bio dostupan protiv Slovackog, možda bismo igrali sa 4 pozadi. Balans moramo da nađemo. Voleo bih da igram stalno sa istim igračima. Ali ne ide tako. Opet, nerealno je i da svi dobiju istu minutažu. Možda sa tim sistemima malo i lutamo, možda smo pogrešili... Možda se igrači bune u nekim kretnjama. Ali ima dosta stvari koje utiču kako igramo, između ostalog, i ko je protivnik. Sve u svemu, moramo da budemo mirniji pozadi, da ne paničimo.

Kvinsi Menig nije bio u timu protiv Slovackog zbog povrede, a neće biti u konkurenciji ni za meč protiv Mladosti.

- U ponedeljak će početi da trenira sa ekipom. Za Mladost nije na raspolaganju - zaključio je Petrić.

Video: Petrić zadvoljan posle ubedljive pobede

(Telegraf.rs)