Bajern kaznio Barselonu za sve promašaje i matirao je za četiri minuta: Liverpul se izvukao, Atletiko izgubio

Tekstualni prenos uživo možete da pratite na Telegraf Sportu

Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Bajerna savladali su Barselonu rezultatom 2:0 u drugom kolu Lige šampione

Katalonci su odlično otvorili meč, već u devetom minutu su mogli preko Pedrija da stignu do vođstva, ali je Manuel Nojer zaustavio njegov udarac.

Robert Levandovski je zatim imao dve sjajne prilike, u 18. i 21. minutu, ali ni Poljak nije mogao da zatrese mrežu na stadionu na kom je u dresu Bajerna mnogo puta postizao golove.

Barselona je bila mnogo bolji rival u prvom poluvremenu i pravo je čudo kako nije stigla do prednosti.

Kazna za sve promašaje stigla je u 50. minutu preko Lukasa Ernandeza koji je matirao Ter Štegena nakon kornera Džošue Kimiha, da bi u 54. minutu Liroj Sane postavio konačnih 2:0.

Liverpul je uspeo da prekine seriju loših rezultata i da teškom mukom savlada Ajaks sa 2:1.

Mohamed Salah je pogodio mrežu amsterdamskog kluba u 17. minutu, da bi Mohamed Kudus 10 minuta kasnije izjednačio.

Napadali su "Redsi" sve vreme Ajaks i uspeli da dođu do cilja u 89. minutu, kada je Žoel Matip iskoristio centaršut iz kornera Kostasa Cimikasa i postavio konačnih 2:1.

Madridski Atletiko se izvukao u prvom kolu, ali nije uspeo u drugom kolu, pošto je Bajer Leverkuzen golovima u 84. i 87. minutu savladao ekipu Dijega Simeonea.

Porto je doživeo veliki debakl na domaćem terenu. Klub Briž je savladao portugalskog predstavnika rezultatom 4:0.

Ajntraht je u Marselju slavio protiv Olimpika sa 2:0 i tako zaokružio sjajno veče nemačkog sporta.

Rezultati drugog kola Lige šampiona:

18.45

Sporting 2 - 0 Totenhem

Viktorija Plzenj 0 - 2 Inter

21.00

Bajern 2 - 0 Barselona

Leverkuzen 2 - 0 Atletiko Madrid

Liverpul 2 - 1 Ajaks

Marselj 0 - 2 Frankfurt

Porto 0 - 4 Klub Briž

UŽIVO

90. minut - Gol Žoela Matipa za vođstvo Liverpula! Dušan Tadić je želeo da spreči taj pogodak, ali je bio unutar gol linije kada je izbacio loptu.

89. minut - Kakav meč Klub Briža, belgijski predstavnik vodi sa 4:0 protiv Porta!

87. minut - Mat u tri minuta. Leverkuzen duplira prednost preko Muse Dijabija. Asistent je, baš kao i kod prvog gola, bio Džeremi Frimpong.

84. minut - Leverkuzen je poveo protiv madridskog Atletika! Strelac je Robert Andrih.

75. minut - Utakmice se polako privode kraju. Mreže miruju od drugog gola Bajerna. Samo dva gola u Minhenu i dva u Portu u drugom poluvremenu.

63. minut - Barselona je rešila da danas promaši apsolutno svaku šansu. Sada je Pedri pogodio stativu iz izuzetno izgledne pozicije za gol. Neverovatno koliko promašaja Katalonaca.

54. minut - Bajern svoje šanse ne propušta, Liroj Sane uvećava prednost svoje ekipe na 2:0. Igrači katalonskog kluba bi trebalo da ostanu u Minhenu na časove realizacija prilika za gol.

53. minut - Klub Briž ne staje, sada je 3:0! Potpuni potop Porta.

51. minut - Barselona je svoje šanse u Minhenu propustila, i kazna je morala da stigne. Stigla je u vidu Lukasa Ernandeza, koji je iskoristio savršen centaršut iz kornera Džošue Kimiha i doneo prednost svojoj ekipi.

49. minut - Kao i u prvom poluvremenu, prvi gol u drugom poluvremenu pada u Portu, gde Klub Briž uvećava prednost na 2:0.

45. minut - Poluvreme je na svim mečevima.

43. minut - Nakon malo dužeg zatišja do gola je stigao Ajntraht koji vodi u Marselju sa 1:0. Gol je postigao Lindstram nakon greške fudbalera francuskog tima.

27. minut - Izjednačenje na Enfildu! Ajaks fenomenalnim golom Kudusa poravnao na 1:1.

25. minut - Barsa ređa šanse u Mihenu, ali ih i propušta. Dva puta je u idealnoj prilici bio Robert Levadovski, a jednom Pedri.

17. minut - Liverpul je poveo protiv Ajaksa i to golom Mohameda Salaha.

16. minut - Evo i prvog gola u mečevima od 21 sat, a on je postignut u Portugalu gde je Klub Briž poveo protiv Porta. Strelac je Feran Hutgla, koji je sa bele tačke doneo prednost svojoj ekipi.

10. minut - Bez golova u uvodnih 10 minuta na mečevima najelitnijeg evropskog takmičenja.

UVOD 

Kao što smo već rekli, utakmica večeri je definitivno meč Bajerna i Barselona. Robert Levandovski se vraća "kući" u dresu Barselona, a sa katalonskim klubom će pokušati da prekine niz od tri uzastopna poraza za dve godine od minhenskog kluba.

Razlika je u tome što je u tom periodu Levandovski nosio dres Bajerna, a sada je na drugoj strani.

Liverpul i Ajaks će odigrati meč na "Enfildu" na kom se očekuje mnoštvo golova. Engleski klub je u slaboj formi, a prethodne nedelje fudbaleri Jirgena Klopa poraženi su na gostovanju Napoliju 4:1.

Atletiko Madrid će gostovati Bajeru u Leverkuzenu, Olimpik Marselj će dočekati Ajntraht Frankfurt, dok će Porto dočekati Klub Briž.

Mečevi od 18.45 završeni su identičnim rezultatom 2:0. Sporting je na svom terenu savladao Totenhem, a Inter je slavio na gostovanju u Plzenju protiv Viktorije.

(Telegraf.rs)