Čukarički je novi lider Superlige, Brđani dugo nisu delovali ovako moćno!

Ekipa sa Brda ima dva boda više od Zvezde i dva meča više od šampiona

Fudbaleri Čukaričkog do daljeg će biti lideri Superlige koja polako, ali sigurno postaje sve interesantnija.

"Brđani" su opravdali ulogu favorita na krovu tržnog centra protiv Voždovca i pobedili domaći tim 3:0 (2:0), te tako preuzeli vođstvo na tabeli, dva boda ispred Zvezde uz dva meča više od crveno-belih.

Strelci za tim trenera Kerkeza bili su Ivanović, Kovačević u prvom poluvremenu, i Endiaje u drugom delu igre, za pečat na sigurnu i ubedljivu pobedu.

"Zmajevi", koji iza sebe imaju odličan niz rezultata, ovog puta nisu imali šanse jer su naišli na vrhunski organizovan tim, grupu igrača koji znaju šta hoće i kako da dođu do rezultata.

Prvi gol došao je kao rezultat sirove snage koju gosti imaju u Badamosiju. Momak iz Gambije je u duelu "oduvao" igrača domaćih u opasnoj zoni po Voždovac, rutinirano asistirao Ivanoviću, a ovaj postavio kopačku tamo gde treba za vođstvo.

Do kraja poluvremena, Čukarički je duplirao vođstvo atakom iz vazduha, koji je stigao od Kovačevića, a nakon vrhunski ubačene lopte iz ugla Docića. Kovačević je bio najbolji i najsnalažljiviji pred golom Krunića, brži od svojih čuvara i ubitačan u egzekuciji.

I to je bilo to, sa 2:0 na poluvremenu, Voždovčani su teško mogli da se nadaju bilo čemu imajući u vidu da im navala nije jača strana, i tako je i bilo.

Sve što smo videli u nastavku je sigurna kontrola igre Čukaričkog, dominacija u polju i kao šlag na tortu gol kojim su zapečatili današnju sjajnu igru, u režiji Ediajea.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)