Liga šampiona: Vlahović u seriji, novi gol Srbina, Di Marija spakovao tri asistencije za prvenac Juventusa!

Alegri se kockao, izveo je tandem Srba, ali je Di Marija bio inspirisan, uz dvostrukog strelca Rabioa sprečio iznenađenje

Foto: Tanjug/AP/Fabio Ferrari/LaPresse

Fudbaleri Juventusa pobedili su Makabi iz Haife 3:1 i tako došli do prvog trijumfa u sezoni u Ligi šampiona, ali moglo je biti vrlo gadno i ovog puta po tim Maksa Alegrija. Rabio je skratio muke tek u 83. minutu, dotad je treperelo od neizvesnosti jer je trener domaćih olako povukao Kostića i Vlahovića iz igre, time izgubio oštricu i umalo da bude tragičar utakmice.

Makabi je malo posle izlaska srpskog tandema dao gol za 2:1, a nedugo potom bio i blizu egala...

Ščensni je bio heroj u situaciji koja je zamirisala na drugi gol gostiju, paradom je sprečio šut Acilija, ujedno i veliku neprijatnost za italijanski sastav.

Igrač utakmice bez ikakve dileme bio je Anhel Di Marija čija su dodavanja bila zlata vredna i ovog puta, sa tri asistencije doneo je pobedu, a Rabio dva puta, i Vlahović, potrudili su se da iskoriste majstorska dodavanja fenomenalnog Argentinca.

Vlahović je još u prvom poluvremenu mogao da profitira pred golom gostiju, nije iskoristio dve dobre šanse, ali je u trećem pokušaju bio nepogrešiv. Di Marija ga je proigrao kao rukom, Dušan je izašao sam pred golmana Izraelaca, imao svo vreme ovog sveta da se pripremi, da namesti nogu  i sve to je savršeno odradio.

Juve je sa 2:0 imao pobedu u rukama, ali pokazalo se to i ovog puta, nema sigurnost da privede meč kraju, nije to tim koji rutinira rivale u ovakvim situacijama o čemu će Alegri morati da razmišlja narednih dana.

Liga šampiona, 3. kolo

Grupa E

Salcburg - Dinamo Zagreb 1:0

Čelsi - Milan 3:0

Пласман обезедио Sofascore

Grupa F

Red Bul Lajpcig - Seltik 3:1

Real Madrid - Šahtjor 2:1

Пласман обезедио Sofascore

Grupa G

Sevilja - Borusija Dortmund 1:4

Mančester siti - Kopenhagen 5:0

Пласман обезедио Sofascore

Grupa H

Benfika - Pari Sen Žermen 1:1

Juventus - Makabi 3:1

Пласман обезедио Sofascore

TOK UTAKMICA

83. minut - Gol za Juve i veliko olakšanje za Alegrija! Rabio - drugi gol, Di Marija - treća asistencija! Ubacio je Argentinac loptu iz kornera, Francuz je bio najsnalažljiviji, najviši i najspretniji pred golom, glavom je sproveo loptu u mrežu.

82' - Siti je u međuvremenu doa i peti gol, Alvarez je, čini se, stavio tačku na još jednu ubedljivu partiju Pepovog tima.

81' - Drama u Torinu, umalo 2:2! Juve je klecao posle slobodnog udarca Omera Acilija skosa polulevo. Ipak, Ščensni je bio na oprezu, paradom je spasio italijane najgoreg momenta.

76' - Borusija "podebljava" vođstvo u Sevilji, sada je 4:1, Brant je pogodio za totalni slom domaćeg tima i veliku pobedu Nemaca.

75' - Šok u Torinu, Makabi pogađa za 2:1, i to nedugo pošto je Alegri izvukao Vlahovića i Kostića iz igre. Domaći tim sad može biti u problemu. Strelac za goste je David.

Foto: Profimedia/LaPresse / ddp USA

64' - Zatresla se mreža Makabija, Vlahović je ponovo bio neumoljiv, ali ovog puta nema slavlja jer se srpski napadač našao u malom ofsajdu. Šteta!62' - Potop Milana u najavi! Čelsi ide na 3:0, Sterling je iskreirao akciju, asistirao Risu Džejmsu, a ovaj nepogrešivo matirao odbranu "rosonera".

56' - Čelsi je duplirao vođstvo protiv Milana, Obamejang je bio na visini zadatka, sada je to ozbiljan kapital za londonski tim.

55' - U međuvremenu Siti je dao i četrvti gol, nije Haland došao do het-trika, no ne menja to mnogo stvar i utisak o meču u kojem gledamo surovu dominaciju domaćih. Marez je bio strelac iz jedanaesterca.

49' - VlahoGOL - Juve na 2:0 protiv Makabija! Bilo je pitanje trenutka kada će srpski golgeter da matira golmana gostiju. Nije iskoristio dve šanse u prvom poluvremenu, ali kod treće nije bilo greške. Bio je miran, staložen i precizan na lopti, nadmudrio je čuvara mreže tima iz Haife, za 2:0, za delirijum navijača Juventusa! Di Marija je sebi upisoa novu asistenciju.

Foto: Profimedia

POLUVREME

43' - Gudelj i Sevilja sada trpe maltretiranje pred svojim navijačima, Borusija je dala i treći gol, a nije još ni poluvreme. Adejemi je strelac posle Gereira i Belingema.

42' - Šamar za PSŽ u Lisabonu: autogolom Danila Benfika je izjednačila pred sam odlazak na odmor.

41' - Kopenhagen je pred katastrofom u Mančesteru, gubi već 0:3, nije Haland ovog puta, već autogol. Malerozni Gruzin Kočolava je pogodio sopstvenu mrežu.

41' - Belingem je vrlo inspirisan a igru, pred kraj poluvremena solo prodorom doneo je Borusiji 2:0 u Sevilji.

Foto: Tanjug/AP

36' - Di Marija je spakovao asistenciju Rabiou, a ovaj vrhusnki precizno pogodio mrežu Makabija - Juve vodi!

33' - Halandu niko ništa ne može! Drugi gol golgetera Sitija, najpotentnijeg finišera današnjice bez ikakve dileme. Siti sada ima 2:0 protiv Kopenhagena.

28' - Real, lako, prema očekivanjima, rešava sebi pitanje protiv Šahtjora. Vode Madriđani sada sa 2:0, Vinisius Žunior je pogodio, asistirao je raspoloženi Rodrigo, strelac prvog gola na meču.

24' - Čelsi, u velikom derbiju večeri, vodi protiv Milana, Vesli Fofana je zatresao mrežu "rosonera".

22' - Pari Sen Žermen je poveo u Lisabonu, Nejmar i Mesi su bili neuhvatljivi za odbranu "Orlova", a Argentinac je novim golom potvrdio klasu. Savršeno je krunisoa fenomenalnu timsku kombinaciju.

13'- Rodrigo donosi Realu vođstvo protiv Šahtjora, stvari ovde teku svojim tokom...

12' - Vlahović, ponovo je u šansi bio napadač Juventusa. Kostić ga je sjajno poslužio, imao je dobru poziciju "špic" tima iz Torina, ali nije najbolje zahvatio loptu.

10' - Vlahović! Sjajan pokušaj srpskog napadača, nije imao sreće, uspeo je golman Makabija da skine udarac golgetera Juventusa.

7' - Haland - nezaustavljiv je ovaj momak! Novi gol Norvežanina, ovog puta "žrtva" je Kopenhagen. Siti vodi 1:0 u ranoj fazi meča. Nazire se nova goleada...

Foto: Tanjug/AP

6' - Gol u Sevilji, vodi Borusija Dortmund. Gereiro je strelac, Belingem asistent. Malo pre toga Gudelj je zaradio javnu opomenu.

1' - Počeli su mečevi u Lisabonu, Londonu, Torinu, Mančesteru, Madridu i Sevilji

Video: Pogledajte navijanje Delija u Trabzonu

(Telegraf.rs)