"Najvažniji gol u mojoj karijeri": Sveta Marković, heroj Partizana, sija posle trijumfa u Kelnu

Štoper je odigrao odlično na obe strane terena

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Partizana su pobedili Keln u trećem kolu Lige konferencija sa 1:0. Heroj ove pobede je bio i strelac jedinog gola, Svetozar Marković, koji je osim napadačke uloge poprilično dobro odigrao i pozadi, gde je stvarao prave muke napadačima Kelna.

Posle meča, Marković je istakao i da mu je ovo najbitniji gol koji je postigao u svojoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, kao i da je ovo ono što će im i te kako značiti pred nastavak takmičenja u Evropi.

- Sigurno da jeste najvažniji, ovo mi je prvi gol u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, ali najvažnije je da smo pobedil u utakmici i odneli sva tri boda za Beograd, biće nam važno za nastavak takmičenja. Kako bih rekao, imali su svoje šanse u prvom i drugom poluvremenu, ali i mi smo imali polu-kontre i kontre, možda i šansu da u tri ili četiri navrata sve rešimo, bilo je sjajno igrati protiv ovakvih timova, to su najlepše utakmice - istakao je Marković, koji se osvrnuo i na odluku sudije da meč produži za sedam minuta.

- Iskreno niasm ni stigaso da pogledam u četvrtog sudiju, ali na svu sreću smo se odbranili tih poslednjih nekoliko minuta, mogli smo da postignemo i gol iz kotnre, svi smo zadovoljni ovim rezultatom i time što smo uzeli sva tri boda - zaključio je Svetozar Marković.

Video: Trener Ferencvaroša se iznervirao posle debakla u Beogradu: Tresnuo šakama o sto, ustao i otišao

(Telegraf.rs)