"Težak zadatak pred nama, verujem u tim, mi smo ozbiljan klub": Trener Voždovca samouveren pred Partizan

Vladimir Puača je istakao da će klubu nedostajati Miloš Pantović

Foto: FK Voždovac

Superliga Srbije nekoliko puta tokom sezone pruža one "gradske derbije" između ekipa. Jedan takav stiže i u 14. kolu ovog takmičenja, pošto će na "Krovu" biti odigrana utakmica između Voždovca i Partizana (nedelja, 19.30).

Partizan stiže u Zaplanjsku ulicu posle velike pobede u Ligi konferencija protiv Kelna, što je na neki način moglo i da "poljulja" samopouzdanje Zmajeva pred duel. Međutim, njihov trener, Nikola Puača, iskoristio je priliku da čestita Partizanu na tom podvigu, ali i da kaže šta očekuje od svoje ekipe.

- Pre svega, čestitke Partizanu i kolegi Gordanu Petriću na pobedi u Nemačkoj. Radujemo se ovakvim utakmicama poput meča s crno-belima, jer možemo da vidimo na kom smo trenutno nivou kao ekipa i u odnosu na ono gde želimo da budemo. Ne menjamo naše takmičarske ambicije i model igre bez obzira na protivnika, tako će biti i sada - poručio je Puača, pa je ubrzo nastavio.

- Imaju veliki igrački kadar, sa kvalitetnim fudbalerima i u kakvom god sastavu da izađu u nedelju biće veliki izazov za nas. Očekuje nas težak posao, da u jednom takvom odnosu snaga dođemo do zadovoljavajućeg rezultata.

Voždovac ima i taj problem što su ostali bez jednog od najboljih fudbalera, Miloša Pantovića, koji će propustiti meč zbog crvenog kartona dobijenog nešto ranije. Puača ističe da to nije problem i da on veruje u ostatak tima.

- Miloš Pantović je kažnjen i nema pravo nastupa, još nekoliko igrača je pod znakom pitanja za ovaj meč, ali ne brine nas takva situacija. Ozbiljan smo klub, naša igra ne zavisi od izostanka jednog ili više pojedinaca. Verujem u sve igrače, svi imaju isti tretman i siguran sam da ko god dobije priliku da igra u nedelju da će je iskoristiti na najbolji mogući način - zaključio je Puača.

Video: Prelepa akcija Voždovca za pobedonosni gol: Pantović glavom krunisao dva sjajna pasa

(Telegraf.rs)