"Ni sa sinom ne pristajem na 0:0": Milojević gladan pobede u novoj utakmici sa Mađarima

Zanima ga samo pobeda, to je jasno poručio trener Zvezde

Foto: Telegraf

Fudbaleri Crvene zvezde igraju u četrvtak novi meč Lige Evrope sa Ferencvarošem, ovog puta u Budimpešti na manjem stadionu, gde će pokušati da ponove partiju iz Beograda kada su deklasirali rivala 4:1. Bila je to pobeda koja je Zvezdu vratila u igru za plasman u nokaut fazu, ali tek prva, pa je jasno da prave borbe, one koje odlučuju, tek slede.

Treneru Milojeviću i momcima jasno je koliko ih komplikovan zadatak čeka sutra, sigurno daleko komplikovaniji nego pre nedelju dana, svesni su da ishod prethodnog meča ne slika pravi odnos kvaliteta dva tima.

- Fradi je kreativan, brz u tranziciji. Krećemo od nule i siguran sam da nas neće opustiti rezultat iz prvog meča. To naglašavam, jer smo fokusirani da podignemo nivo igre i discipline. Ne mogu da pričam o taktičkim detaljima, ali možemo bolje. Tačno znamo šta treba da radimo kada budemo prokativni i kako da se ponašamo kada u nekoj zoni izgubimo loptu. To svaki dan ispravljamo i trudimo se da dođemo do perfekcije - poručio je Miloš Milojević.

Za Milojevića nema dileme, pobeda je jedino o čemu misli, pa je na pitanje "da li bi ga zadovolji remi", odsečno odgovorio:

- Ne, ne, ne… Nikako se ne bih zadovoljio bodom. Nije to u mom karakteru, ni u karakteru igrača koje vodim. Poštujem Ferencvaroš, pripremamo se maksimalno ozbiljno, znamo da će biti drugačija utakmica, ali sa remijem se ne zadovoljavam. I kada se igram sa sinom ne mogu da pristanem da bude 0:0.

Dobra vesti podelio je Milojević dan pred utakmicu, da će biti na "slatkim mukama" kada je sastav u pitanju jer su mu svi igrači na raspolaganju.

- Situacija je dobra, rekoh da Bukari trenira kao i ostali, sve dileme rešim obično do dan pre utakmice, zasad je tako bilo. Nadam se da je tako i nadalje, nisu to lake odluke, ali imamo dva dobra, a negde i tri dobra igrača na istoj poziciji.

I Fradi će biti jači za jednog od svojih udarnih aduta, Eldara Ćivića, najboljeg asistenta mađarskog prvenstva.

- Odlično sam upoznat sa kvalitetima Ćivića, pratio sam ga i ranije, pošto sam trenirao neke reprezentativce Bosne i Hercegovine. Znam šta im on sve donosi. Međutim, možda nam tu njihov šef sprema iznenađenje, na toj poziciji. Videćemo… Mi moramo sve to da onemogućimo, da ne pravimo jeftine faulove u opasnoj zoni, da igramo izvan naših 16 metara. Prekidi su stvar koncentracije. Očekujem da oni budu agresivniji, u Beogradu su možda bili mirniji, jer im je bod odgovarao. Sada će želeti pobedu, ali oni ne menjaju stil.

Foto: Telegraf

Na pitanje kakvu utakmicu očekuje sutra u odnosu na meč u Beogradu, Milojević je rekao:

- Možda manje nekih stvari koje nisu bile na nivou, a koje mogu biti, sa naše strane. Fokusirani smo da podignemo nivo discipline, ne mogu o taktičkim detaljima ipak ovde... Osnovne stvari koje možemo dići na viši nivo i detalji koji su usmereni ka protivniku, kad smo proaktivni prem ma rivalu. Ispravaljamo neke stvari, trudimo se da ih dovedemo do savršenstva.

Pomenuo je Milojević, na konstataciju novinara, i neke minus faze iz prvog meča, odnosno golu Ferencvaroša u trenucima kada je Zvezda igrala sa trojicom štopera.

- U tom intervalu smo bili jako pasivni. Desilo nam se da nam levi bok brani najistureniji Katai. Mi tačno znamo kako želimo da igramo. I ja i momci, ali to je nekada perfektan svet Pepa Gvardiole. Pa i on odigra bez golova protiv Kopenhagena. Nije stvar u tome u kojoj formaciji igrate već sa koliko energije nastupate u svakom trenutku.

Na kraju, pitanje za Milojevića je bilo da li bi možda mlađani Mijatović, koji tek što je potpisao profi ugovor, mogao da debituje.

- Naravno da postoji, on je jedan od 23 igrača koji su u sastavu i svako ima šansu da igra. Imamo planov a, b i c, ali utakmica ode nekad u drugom smeru. U DNK Zvezde je da igra sa mladim igračima kao Strahinja što je iskoristio, i na njima je odgovornost da ne polete, i na vama novinarima da ih ne vinete u vasionu, jer kad mnogo polete pad je uvek bez padobrana. Važno je da rade, a šansa će doći kad je bude zaslužio.

(Telegraf.rs)