Nejmaru preti do pet godina zatvora zbog navodne prevare

Dovodi se u pitanje transfer iz Santosa

Foto: Tanjug / AP

Brazilska investiciona kompanija DIS zatražila je zatvorsku kaznu do pet godina i novčanu kaznu do 195 miliona evra za brazilskog fudbalera Nejmara zbog navodne prevare i korupcije, prenosi "Si-en-en" (CNN) Brazil.

Kompanija DIS podnela je tužbu protiv Nejmara, njegovih roditelja, Barselone, Santosa, bivših predsednika katalonskog kluba Ðozepa Marije Bartomeua i Sandra Rasela, kao i nekadašnjeg prvog čoveka Santosa Odilija Rodrigeza.

Ova kompanija je posedovala 40 odsto prava na Nejmara dok je igrao za Santos. Iz DIS-a tvrde da je prodaja Nejmara 2013. godine katalonskom klubu bila znatno ispod tržišne vrednosti brazilskog fudbalera.

- Nejmarova prava nisu prodata najboljem ponuđaču. Bilo je klubova koji su nudili do 60 miliona evra - rekao je advokat kompanije DIS Paulo Naser.

Barselona je 2013. zvanično objavila da je transfer Nejmara u katalonski klub iznosio 57,1 milion evra, a od toga je 40 miliona plaćeno porodici brazilskog fudbalera.

Kompaniji DIS pripalo je 40 odsto od preostalih 17,1 milion evra koliko je plaćeno Santosu.

Suđenje za potencijalnu prevaru i korupciju u transferu Nejmara u katalonski klub 2013. godine počeće u ponedeljak u Barseloni.

Nacionalni sud Španije počeo je da razmatra ovaj slučaj u novembru 2016. godine, ali su optužbe kasnije odbačene zbog nedostatka dokaza. Kompanija DIS podnela je žalbu za preispitivanje slučaja pošto tvrde da je najveći deo iznosa transakcije bio skriven.

(Telegraf.rs)