Nastavlja se rat srpskih klubova sa sudijama, oglasio se i IMT: "Cenimo Dejana Filipovića, ali imamo pitanja"

Traktoristi su imali nekoliko pitanja za sudijsku komisiju

Ne prestaje u Srbiji da se polemiše oko suđenja, samo je tas na vagi sada prešao sa Superlige na Prvu ligu Srbije, gde su fudbaleri IMT-a odlučili da izdaju saopštenje u kom apsotrofiraju krivca za njihov drugi poraz, a to je niko drugi do glavni arbitar Nikola Petrović.

IMT je pretrpeo poraz od Novog Sada (2:1) na gostujućem terenu, a njima je glavni sudija na meču bio Nikola Petrović, čovek iz Šajkaša, za kog "Traktoristi" smatraju da je direktno uticao na krajnji ishod meča. Takođe, IMT je ovim putem odlučio da ukaže i na prethodne propuste ovog sudije.

Saopštenje IMT-a prenosimo u celosti.

- Fudbalski klub IMT se ovom prikom zahvaljuje fudbalskoj javnosti, sportskim radnicima i neutralnim navijačima na porukama podrške. Posle jučerašnje utakmice sa kojom je javnost upoznata u skraćenoj verziji na zvaničnom Jutjub kanalu "Prve Mozzart Bet Lige Srbije", svi su mogli da vide kakve kaznene udarce je dosudio glavni arbitar Nikola Petrović iz Šajkaša i sami donesu zaključak. Sve ovo se dešava u mandatu gospodina Dejana Filipovića, prema kome IMT ima poštovanje, ali i postavlja određena pitanja.

- Zašto je za utakmicu ekipe koja je iz Novog Sada delegiran sudija Nikola Petrović iz Šajkaša kod Novog Sada? Zašto je na utakmici između beogradskih klubova, između IMT-a i Rada, delegiran sudija iz Pančeva? Zašto je Nikola Petrović iz Šajkaša kod Novog Sada vraćen na sudijsku listu posle kadrinalnih grešaka u prošloj sezoni. Taj isti glavni arbitar nije dosudio čist kazneni udarac za prekršaj nad Vladimirom Lučićem na utakmici između Javora i IMT-a. Na istoj utakmici isključio je Uroša Stamenića i pokazao samo žuti karton Eliomaru Silvi, iako je situacija bila drugačija.Svi sporni detalji navedeni u ovom saopštenju videćete u prilozima koji će biti postavljene na zvanične stranice IMT-a.

Ovo nije retkost u srpskom fudbalu, pošto su se tokom prethodne nedelje vodila i saopštenja između nekolicine superligaških klubova, gde su neki zahvatali sudije, dok su drugi išli i korak dalje i napadali predsednika sudijske komisije Dejana Filipovića.

Video: IMT stiže do izjednačenja: Strelac je Vladimir Lučić. šutirao je i te kako precizno

(Telegraf.rs)