Vazura za Telegraf posle evropskog proleća: "Ovo je poruka za neke ljude u našem fudbalu"

Imamo respekt u Evropi, ali ga nemamo u Srbiji, gde nas kažnjavaju kada ukažemo na suđenje i gde važe neka druga pravila igre

Foto: MN Press

Partizan je drugu godinu zaredom uspeo da se plasira u drugu fazu Lige konferencije, s tim da će ovoga puta biti jedini srpski tim u evrpskim takmičenjima na proleće što je, kako kaže generalni direktor Miloš Vazura, svojevrsna poruka i nekim moćnicima u ovdašnjem fudbalu da klub nema ni izbliza respekt kakav zaslužuje i kakav mu je ukazan van granica zemlje.

Čelnik kluba iz Humske uverava da crno-eli imaju najbolji tim u ligi, da igra najbolji fudbal, ali da kod nas važe neka druga pravila igre, na koja niko ne može da ukaže, a da posle toga ne bude sankcionisan.

- Kada smo izvukli grupu, niko nije verovao da možemo dalje, jer su Nica i Keln kvalitetom i budžetima procenjeni u pet najboljih timova u Ligi kongerencije, kao favoriti za samu završnicu. Verovali smo ipak samo mi u Partizanu, verovali u trenera Gordana Petrića i kvalitet igrača I samo mi je krivo što nismo prvi u grupi D, jer smo zaslužili posle svega prikazanog i taj benefit.

- Sa druge strane, ponosan sam i srećan što je tim pokazao kvalitet, dostojno reprezentovao klub sa jakim rivalima, savladavši dva puta Keln, igrajući ravnopravno sa skupim timom Nice i što ćemo na proleće biti jedini srpski predstavnik u Evropi, što nije mala stvar – kaže Miloš Vazura za Telegraf.

Generalni direktor crno-belih smatra da je prolaz Partizana u dalju fazu evrpskog takmičenja poruka i za neke ljude u srpskom fudbalu.

Foto: FK Partizan/Sandić Foto

- Nije nama dodatna odgovornost to što ćemo biti jedini srpski predstavnik u Evropi, to je zapravo više svojevrsna poruka za neke ljude u našem fudbalu da konačno shvate da Partizan ima najbolji tim u Srbiji, da igra najbolji fudbal i da nas bez razloga kažnjavaju zbog izjava o sudijama. Jer, iznete su samo činjenice, istina koju je videla cela zemlja i koja, usled snimaka, jednostavno ne može da se sakrije. Partizan u Evropi ima respekt i poštovanje, ali ga nema u domaćoj ligi, gde očito vladaju neka druga pravila.

Vazura kaže da posao crno-belih još uvek nije gotov, a podsetio se šta su sve prošli od avgusta.

- Bili smo u teškoj situaciji letos, eliminisani iz Lige Evrope, omalovažavani su igrači, klub... Došao je potom Gordan Petrić i napravio pobednički tim, vratio veru fudbalerima i dokazao da mogu da se nose i sa daleko moćnijima i bogatijima. Danas svi uživaju, igrači, struka, mi u klubu, navijači i momci i Petrić su to apsolutno zaslužili. Svi oni imaju kvalitet da nose dres Partizana i nisu slučajno tu gde jesu.

- Verujem da će i završnicu jeseni odraditi na pravi način, pred nama su još tri jednako važne utakmice, uz to i žreb koji će nam doneti rivala u Evropi i definisati planove u zimskoj pauzi do detalja. Jedan cilj je ostvaren, no, Partizan je veliki klub i sa pozitivnim rezultatima i ciljevi se proširuju, rastu i verujem da će svi oni koji vole crno-bele boje imati još mnogo razloga za zadovoljstvo – zaključuje Miloš Vazura.

Video: Petrić: Ispunili smo plan, mogli smo i do tri boda

(Telegraf.rs)