Novopečeni Piksijev Orao Samardžić sve manje igra za Udineze: Protiv Empolija ušao u 87. minutu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lazar je poslednja četiri meča počeo sa klupe i tek na kašičicu dobio šansu

Foto: Profimedia

Od momenta kada je Srbija dobila novog aduta u vidu Lazara Samardžića (21) kao pojačanje na reprezentativnom planu, igre i rezultati Udineza su pod pojačanom pažnjom ovdašnjih ljubitelja fudbala i posebno stručnog štaba Dragana Stojkovića. Samardžić se već našao i na Piksijevom spisku za mečeve sa Crnom gorom i Litvanijom i tada bi trebalo i očekivati njegov debi za nacionalni tim za koji se odlučio.

Samardžić je u subitu bio u akciji u pobedi "Fruilujanaca" nad Empolijem od 1:0, ali samo kao rezerva. Odigrao je tek nekoliko minuta.

Bio je ovo četvrti uzastopni meč na kojem je trener "Zebri" ostavio Samardžića na klupi i dao mu tek malu minutažu u samoj završnici utakmice.

Samardžić je prethodno protiv Atalante igrao 12 minuta, pre toga protiv Specije 24 minuta, a 15 minuta je proveo na terenu protiv Intera.

Na pomenuta četiti meča bio je bez učinka.

Ove sezone momak rođen u Berlinu upisao je dva gola i četiri asistencije, od kojih je poslednju imao protiv Sasuola (2:2) kada je i poslednji put počeo meč u startnoj postavi. Od tada, Sotil je našao druga rešenja a novopečenog srpskog reprezentativca poslao na klupu do daljeg.

Samardžić, inače, nije konstantano prisutan u prvoj postavi ekipe, čas je starter, čas mečeve počinje sa klupe, ali to su naravno neke očekivane stvari za mladog igrača u zahtevnoj ligi kakva je Serija A. Sezonu je krenuo sa klupe, potom je imao dobar uzlet kada je i zabeležio svoje najbolje partije da bi u psoeldnej vreme ponovo vraćen među rezerviste.

Videćemo i to vrlo uskoro kako će se Lazar pokazati kod Piksija i kako će se uklopiti u koncepciju srpskog selektora koji je uložio velike napore da ga ubedi da zaigra za naš nacionalni tim.

(Telegraf.rs)