Bura u srpskoj ligi: Zemunci grme na OFK Beograd, izneli teške optužbe: "Igraju prijateljske mečeve"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klub iz Zemuna otužuje rivala sa Karaburme da će do kraja sezone imati prijateljske utakmice

Foto: Telegraf.rs

Burno je i u trećoj ligi srpskog fudbala, gde se u okviru Srpske lige Beograd vodi velika borba za plasman u viši rang između Zvezdare, Zemuna i OFK Beograda.

Poznato je koliko veliko rivalstvo vlada između OFK Beograda i Zemuna, a klub iz Gornje Varoši, izdao je zvanično saopštenje u kojem su izneli optužbe na račun velikog rivala istakavši da će OFK do kraja sezone imati jednu prvenstvenu utakmicu, i to 13. maja protiv Zemuna.

- Da li se poštenje isplati? Imamo saznanja da je na poluvremenu utakmice BASK – OFK Beograd u sudijsku svlačionicu ušao predstavnik domaćeg tima i skrenuo pažnju sudijama da „vode računa oko kartona“, jer je u pitanju „prijateljska utakmica“. Ako će OFK Beograd igrati prijateljske utakmice u prvenstvu, ako će vršiti pritisak na sudije, onda postavljamo pitanje koja je svrha igranja fudbala i šta mi, ostale ekipe iz lige, treba da radimo? Da se sklanjamo? Kome?“

- Ako će OFK Beograd igrati prijateljske utakmice u prvenstvu, ako će vršiti pritisak na sudije, onda postavljamo pitanje koja je svrha igranja fudbala i šta mi, ostale ekipe iz lige, treba da radimo? Da se sklanjamo? Kome? Prošle sezone je bio sličan scenario sa Radničkim iz Novog Beograda, a ove se sprema i već se odvija novi sa OFK u glavnoj ulozi. Cela fudbalska javnost zna da su oni viđeni za viši rang i da će imati 14 prijateljskih utakmica i jednu prvenstvenu, 13. maja u Zemunu.

- Neka pogledaju kako se "protivnici" OFK Beograda "bore" na njihovim utakmicama. Svi znaju šta se dešava, a niko ne sme da progovori. Javno se vrši urušavanje fudbala godinama unazad, a prošla i ova sezona u Srpskoj ligi Beograd su kulminacija svega - navodi se u saopštenju FK Zemun.

(Telegraf.rs)