"Mogu Srbi da se ljute, ali nemaju kult reprezentacije, videlo se u Kataru": Prosinečki "bocnuo" Orlove

Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarni fudbaler Zvezde nije baš optimističan o rezultatima Srbije

Foto: MN Press/Marko Metlas

Fudbalska reprezentacija Srbije je odlično započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, pošto su iz prve dve utakmice zabeležili isto toliko pobeda. Slavili su protiv Litvanije u Beogradu, kao i protiv Crne Gore u Podgorici - identičnim rezultata 2:0.

Ovo je prvi put u poslednjih pet kvalifikacionih ciklusa da naša reprezentacija kreće sa ovakvim rezultatom kvalifikacije, međutim, legendarni hrvatski fudbaler Robert Prosinečki, ponovo je ukazao na "probleme" koje reprezentacija Srbije.

Čuveni Robi je o tome pričao za hrvatski "Večernji list", gde je istakao da Srbiji nedostaje jedna bitna stavka -a to je kult reprezentacije.

- Srbi moraju da naprave kult reprezentacije. Pokušava to da uradi Dragan Stojković Piksi. Dobro je što su se plasirali na Svetsko prvenstvo jer ih godinama nije bilo nigde, a stalno som pričali da imaju dobre igrače i u velikim klubovima. Nisu mogli dugo da naprave reprezentaciju, nije bilo rezultata. Na poslednjem Mundijalu je do izražaja došao njihov mentalitet, koliko god se oni ljutiti.

Video: Robijevo sećanje na Bari: Bili smo beli kada je došao red na penale

(Telegraf.rs)