U Francuskoj sve po starom: PSŽ remijem overio novu šampionsku titulu, Lans ide u Ligu šampiona!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marselj će u kvalifikacije, dok Lil i Ren nastavljaju borbu sa Monakom za Ligu Evrope

Foto: AP/Tanjug

Nije da se to nije očekivalo, ali PSŽ je ponovo podigao trofej u francuskoj Ligi 1. Možda ne tako dominantno kao što je to ranije bio slučaj, ali su Mesi, Nejmar, Embape i družina došli do pehara posle remija u Strazburu - 1:1 (0:0).

To je bilo dovoljno da se stvori zaliha od četiri poena pred poslednje kolo i to u odnosu na drugo mesto na kojem se nalazi ekipa Lansa.

Gol vredan titule danas postigao je Leo Mesi na asistenciju Embapea u 59. minutu, dok je poravnanje doneo Kevin Gameiro u 79. minutu utakmice za neočekivanu podelu bodova.

Lans će tako u Ligu šampiona, i to nakon što je u velikom stilu demolirao Ažaksjo na domaćem terenu (3:0), a istovremeno Marselj izgubio od Bresta kod kuće (1:2). Olimpik će samim tim u kvalifikacije za elitno takmičenje.

Lil je pobedom nad Nantom (2:1) zadržao korak u borbi za mesto koje vodi u Ligu Evrope, a u stopu ga prati Ren koji je savladao Monako u derbiju (2:0), a upravo su Kneževi skliznuli na šesto mesto. Lion je uprkos pobedi izgubio bilo kakvu šansu da dođe na mesta koja vode u Evropu.

U donjem domu, još odavno se zna da je Anže ispao, a oni su ironično danas pobedili Trou (2:1), koja takođe ide dole sa njima. U drugu ligu će i Ažaksjo, dok se čeka još samo poslednji putnik u niži rang, a to će biti ili Nant ili Okser.

Za sada je opstanku bliži Okser koji ima dva boda više u odnosu na Nant, ali u poslednjem kolu ovaj tim dočekuje Lans, a Nant ima Anže pred sobom na domaćem terenu.

(Telegraf.rs)