Užas u Francuskoj: Huligani napali i povredili dečaka (8) koji boluje od tumora, jer je nosio dres Marseja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako se navodi u saopštenju domaćeg kluba, dečak je sa porodicom bio gost kluba i došao je kako bi uživo video fudbalere Marseja, kluba iz njegovog rodnog grada

Foto: Twitter/@lecombatdekenzo

Skandal i užas se dogodio u Francuskoj na utakmici između Ažaksioa i Olimpika iz Marseja u poslednjem kolu Lige 1. Huligani Ažaksioa su napali i povredili osmogodišnjeg dečaka koji boluje od tumora.

Kako se navodi u saopštenju domaćeg kluba, dečak je sa porodicom bio gost kluba i došao je kako bi uživo video fudbalere Marseja, kluba iz njegovog rodnog grada. To mu je bila želja pre nego što potpuno oslepi. Međutim, grupa huligana je upala u prostorije kluba i napala dečaka i njegovu porodicu zato što su bili u dresovima Olimpika.

- AC Ažaksio je 25. maja imao zadovoljstvo ugostiti malog Kenza, koji ima tumor na mozgu. San mu je bio da upozna igrače Marseja, kluba njegovog grada i srca. Kenzo i njegova porodica su pozvani kako bi dečak ostvario san tokom utakmice. San se ubrzo pretvorio u noćnu moru jer su Kenza i njegovu porodicu, koji su došli u dresovima Marseja, sramotno napali pojedinci koji su provalili u njihovu prostoriju.

Klupsko obezbeđenje pobrinulo se za Kenza i njegovu porodicu otprativši ih do svlačionice kako bi dečak ispunio svoj san. Ti napadači ni na koji način ne predstavljaju vrednosti našeg kluba. Ništa ne može opravdati ovakvo ponašanje! Klub najoštrije osuđuje neviđene postupke! AC Ažaksio će otkriti detalje ove sramote. Čim naše službe identifikuju krivce, podnećemo tužbu protiv njih. AC Ažaksio sarađuje s malim Kenzom i njegovim roditeljima - navodi se u saopštenju kluba.

Kenzo je povređen u napadu desetak navijača, a njegov otac dobio je dva udarca pre negi što su im nasilno skinuli i zapalili dresove Marseja, objavili su francuski mediji.

- Budući da sam mislila kako smo sigurni, dopustila sam Kenzu da obuče svoj dres. Moj ga je suprug uzeo za ruku da mu pokaže igrače koji su izašli na teren. I sve je krenulo po zlu. Gurnuli su mog sina, koji je potom udario glavom u ogradu. Supruga su udarili u lice, malom strgnuli dres i spalili ga. Pre izlaska iz svlačionice čak su pljuvali na našu hranu. Kenzo je svestan da je ozbiljno bolestan. Zbog tumora gubi vid. Rekao mi je: 'Pre nego što potpuno oslepim, želim videti Marsej u Ažaksiju.' Zbog tih budala ima traumu - rekla je Kenzova majka Amandin za "Corse-Matin".

Navijači dveju francuskih klubova sukobili su se i uoči utakmice, pri čemu je novinarka televizijskog kanala "France 3" pogođena u glavu te je prevezena u bolnicu. Stefani Fridman iz časopisa "L'Alsace" na Tviteru je objavila:

- Kenzo i njegova porodica svima zahvaljuju na podršci. Donekle ga je utešio susret s njegovim idolom Mateom Guenduzijem.

(Telegraf.rs)