Dmitrović odbranio dva penala i Sevilji obezbedio prvi trofej u sezoni!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Maestralna penal serija srpskog golmana

Foto: Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Takmičarska sezona je tek na svom početku, a već smo dobili nosioca prvog pehara. Takmičenje koje je u premijernom izdanju predstavljeno pod nazivom UEFA KONMEBOL klub čelendž ubuduće će biti sastavni deo priprema za one ozbiljnije izazove koje ekipe očekuju.

Pobednik Lige Evrope Sevilja i osvajač Kopa Sudamerikana Independijente Del Valje sastali su se na "Ramon Sančez Pishuanu" i kako to obično biva kada duel ode u penale pobedu je upisao španski klub.

Nije Sevilja igrala u punom sastavu što je ekvadorska ekipa iskoristila u desetom minutu i preko Lautara Dijaza kaznila veliku grešku. Imao je domaćin od tog momenta inicijativu, posebno u finišu drugog poluvremena i nekoliko velikih promašaja iz izglednih pozicija, a gol je konačno došao u prvom minutu sudijske nadoknade.

Pedro Ortiz je iz neposredne blizine pogodio i odveo susret u jedanaesterce.

Tu je junak bio srpski golman Marko Dmitrović. U prvoj rundi je zaustavio šut Lorenca Faravelija, u trećoj Marsela Morena, pa je Sevilja sa 4:1 rešial penale u svoju korist.

Nemanja Gudelj nije igrao za pobednički tim koji je poneo pehar nazvan po Antoniju Puertu, nekadašnjem fudbaleru Sevilje koji je preminuo od posledica srčanog udara 2007. godine.

(Telegraf.rs)