Mančester završio istragu o Grinvudu: "Čitava odgovornost je na izvršnom direktoru"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kada bude donešena, odluka će biti blagovremeno saopštena i obrazložena"

Foto: Tanjug / AP

Mančester junajted trijumfalno je počeo novu sezonu u Premijer ligi. Engleski velikan je teže nego što se očekivalo slomio otpor Vulverhemptona, pa je tek u 75. minutu preko Rafaela Varana stigao do minimalne pobede.

Ipak, slavlje ove pobede trajalo je vrlo kratko, jer su čelnici kluba imali "preča posla".

Naime, Junajted je sproveo internu istragu u vezi sa optužbama na račun Mejsona Grinvuda za seksualno zlostavljanje devojke.

On je u međuvremenu oslobođen svih optužbi od nadležnih organa, ali je njegov klub odlučio da ceo slučaj još jednom zasebno ispita, a potom donese i odluku o budućnosti svog fudbalera.

Mančester se povodom ovog slučaja oglasio saopštenjem.

- Imajući u vidu oslobađanje svih optužbi protiv Mejsona Grinvuda u februaru 2023., Mančester Junajted je sproveo istragu u vezi sa navodima protiv njega. To je za sobom povuklo dosta dokaznog materijala i onoga što nije za javnost, i što smo čuli od ljudi direktno upoznatih sa slučajem. Tokom tog procesa, blagostanje navodne žrtve bilo je centar naše istrage, i poštujemo njeno pravo na anonimnost. Takođe, imamo i obaveze prema Mejsonu kao našem zaposlenom, koji je u klubu od sedme godine - stoji u saopštenju "Đavola".

Ističu i da odluka još uvek nije donešena, te da će biti blagovremeno saopštena.

Faza prikupljanja činjenica je sada završena, i u poslednjoj smo fazi da donesemo odluku o Mejsonovoj budućnosti. Nasuprot medijskim spekulacijama, ta odluka nije još uvek doneta i trenutno je predmet naširoke debate unutar kluba. Čitava odgovornost je na izvršnom direktoru. Kada bude donešena, odluka će biti blagovremeno saopštena i obrazložena partnerima unutar i van kluba - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, ovaj 21-godišnji fudbaler je ponikao u Junajtedu. Za prvi tim debitovao je 2018. godine i za sada je uspeo da upiše 129 nastupa, uz 35 golova i 12 asistencija.

Za selekciju Engleske debitovao je 2020. godine

(Telegraf.rs)