Upad navijača na teren, heroj Jovanović na rukama saigrača: Snimci "ludnice" u Humskoj iz drugog ugla

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crno-beli uspeli da nadoknade zaostatak od dva gola

Foto: Nikola Anđić

Fudbaleri Partizana napravili su istorijski preokret pošto su eliminisali azerbejdžanski Sabah posle penala i plasirali se u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija, gde će se sastati za danskim Nordsjilandom.

Naime, izabranici Igora Duljaja uspeli su da nadoknade dva gola zaostatka iz prvog meča, ušavši tako u istoriju crno-belih kao prva generacija kojoj je to pošlo za rukom.

Crno-beli su odlično otvorili utakmicu pa su golom Saldanje u 25. minutu došli do prednosti od 1:0. Stekao se utisak da je azerbejdžanski tim "na konopcima", drugi gol je visio u vazduhu.

Početkom drugog poluvremena viđena je uglavnom ista slika, da bi Natho velemajstorski pogodio mrežu iz slobodnog udarca i anulirao prednost gostiju.

Kako se rezultat do kraja utakmice i tokom produžetaka nije menjao, pristupilo se izvođenju penala, a glavni junak bio je čuvar mreže Parnog Valjka - Aleksandar Jovanović.

Izvanredni golman je u petoj penal seriji čak dva puta zaustavljao udarac Alasgarova. Nakon prvog penala, usledila je opšta euforija i neopisiva radost navijača Partizana. Najmlađi su utrčali na teren kako bi sa svojim idolima proslavili uspeh, ali je sudija odlučio da ponovi izvođenje zbog toga što je golman crno-belih napustio gol liniju pre šuta.

Klupa Partizana je sve vreme bila na nogama i bodrila izvođače. Neumoljivi su bili Pavlović, Nikolić, Kalulu, Antić i Baždar.

Ipak, pravda je bila zadovoljena posle ponovljenog šuta. Dokazao je Jovanović da je majstor za penala i u Azerbejdžanu, a sada je još jednom potvrdio klasu. Bacio se u svoju desnu stranu i ponovo nadmudrio Alasgarova.

Slavlje je moglo da počne, a junak pobede završio je na rukama saigrača praćen ovacijama navijača. Crno-beli su preskočili prvu prepreku i ukoliko eliminišu danskog presdstavnika od jeseni će igrati Ligu konferencija - treći put zaredom.

Prvi meč protiv Nordsijalnda igra se 24. avgusta u Danskoj.

(Telegraf.rs)