Ovo je stadion na kome će se igrati Euro: Napušten i ruiniran teren postaje "svemirski brod"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Domaćin ima velike planove

Foto> Niall Carson / PA Images / Profimedia

UEFA je potvrdila da će Evropsko prvenstvo 2028. godine biti održano u Engleskoj, Škotskoj, Velsu, Severnoj Irskoj i Republici Irskoj, pri čemu će stadion "Casement Park" u Belfastu biti uključen u ovaj ambiciozan projekat.

Međutim, trenutno stanje ovog stadiona ne ukazuje da će se ovde igrati međunarodni mečevijer, ovaj stadionje napušten još 2013. godine i od tada na njemu nije odigrana nijedna fudbalska utakmica.

Sve će se to promeniti u narednih pet godina, jer se Severna Irska priprema da izgradi potpuno novi stadion.

Planira se temeljna obnova Casement Parka, a procenjuje se da će troškovi radova iznositi oko 120 miliona evra. Novi stadion će imati kapacitet od impresivnih 34.500 mesta.

Već su poznati i stadioni na kojima će se odigravati utakmice Evropskog prvenstva 2028. godine. Očekivano, najveći broj stadiona dolazi iz Engleske, ukupno njih šest, dok će po jedan stadion biti korišćen u Republici Irskoj, Škotskoj, Velsu i Severnoj Irskoj.

Ovo su stadioni koji su prijavljeni: Sent Džejms Park, Etihad, Vila Park, Everton Stadion, Vembli, Totenhem Hotspur, Prinsipaliti Stadion, Hampden Park, Kejzment Park i Aviva Dablin.

(Telegraf.rs)