Srbija čeka još 3 moguća rivala na žrebu za EP: Zašto su mečevi Hrvatske i Rumunije bitni za Orlove?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kockasti će verovatno biti taj jedan iz trećeg šešira, dok bi poraz Rumuna mogao ponovo da spoji Srbiju i Švajcarsku

Foto: Mileta Mirčetić

Pobedama Češke i Slovenije u ponedeljak veče, fudbalska reprezentacija Srbije definitivno je završila u četvrtom šeširu na žrebu grupa za Evropsko prvenstvo!

To znači da će Orlovi potencijalno imati teže rivale na EP, mada to u praksi ne mora da znači s obzirom na to da bi baš u tom četvrtom šeširu mogli da završe neke jače selekcije nego što su one u drugom ili trećem.

To se posebno odnosi na Italiju i Švjacarsku koje će u utorak veče saznati sa kojih pozicija idu na žreb i da li će biti potencijalni rivali Srbiji u grupi.

Italija je trenutno u četvrtom šeširu i ne može da igra protiv Orlova. Međutim, ukoliko Hrvatska izgubi do Jermenije, ili odigra nerešeno - a Vels dobije Tursku, Azuri će uskočiti u treću grupu i poslaće Kockaste u baraž. Automatski onda i u četvrti šešir.

Švajcarska, s druge strane, gostuje Rumuniji i biće to direktna borba za drugi šešir. Remi i pobeda Rumuna vodi naše komšije tamo, a Švajcarci u tom slučaju ne bi mogli da igraju sa Orlovima. Barem ne do neke eventualne nokaut faze.

Prvi šešir je već pominjen i tamo se nalaze: Nemačka, Portugalija, Francuska, Španija, Engleska i Belgija. U drugom su Mađarska, Danska, Albanija i Austrija, te se očekuju još Turska i Rumunija ili Švajcarska.

Treći šešir čine Škotska, Holandija, Češka, Slovenija i Slovačka, te se očekuje da tamo dođe još i Hrvatska u utorak veče. Srbija i Italija su onda u četvrtom, kao i Rumunija ili Švajcarska, ali i tri selekcije iz baraža.

(Telegraf.rs)