Dragan Džajić o odluci Mileta Svilara: "Ja to ne opravdavam, ali..."

L. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi čovek Fudbalskog saveza bio je jasan...

Foto: Nikola Tomić

Mile Svilar je poslednjih nedelja i te kako popularan. Naime, golman Rome je bravuroznim intervencijama trasirao put svom klubu u osminu finala Lige Evrope, da bi nakon toga odbio poziv Dragana Stojkovića za martovsko reprezentativno okupljanje i stavio tačku na igranje za Srbiju.

Podsećanja radi, Svilar je za selekciju Srbije debitovao 2021. godine na prijateljskom meču protiv Katara, a nakon toga nije dobijao poziv.

Pomenuti čuvar mreže je nastupao za mlađe reprezentativne selekcije Belgije i pomenuta selekcija je i te kako zainteresovana za njegove usluge ali se isprečila FIFA jer je Svilar imao preko 21 godinu kada je upisao debi za Srbiju.

Odluku golmana "vučice" prokomentarisao je i prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije, Dragan Džajić.

- To je jednostavno bila njegova odluka. Ja to ne opravdavam, ali činjenica je da je on dugo godina živeo u inostranstvu. Nije to goruće pitanje za našu reprezentaciju, imamo mi dovoljno dobrih golmana. On je tako odlučio, videćemo kako će biti u budućnosti. Mislim da naša reprezentacija nema razloga da tuguje zbog toga što se desilo, jer imamo dobre golmane - rekao je Džajić, a preneo Tanjug.

(Telegraf.rs)