Sprečili najvećeg rivala da uđe u Bundesligu, brutalna koreografija oduševila sve: Čar fudbala u jednom meču

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Spektakl...

Foto: CHRISTIAN CHARISIUS / AFP / Profimedia

Verovatno najveći mogući derbi popularne Cvajte odigran je ove večeri u Nemačkoj, a ovaj duel imao je i epitet meča koji je mogao da odredi prvog putnika u Bundesligu naredne sezone. To je sprečio Hamburger, pa je u gradskom derbiju minimalnim rezultatom verovatno samo odložio promociju Sankt Paulija.

To njih ipak neće mnogo zanimati, pošto i sami imaju svoju računicu i probaće nekako da se domognu mesta broj tri koje vodi u baraž, što će svakako biti teško. Makar će večeras moći da slave.

Mnogo bolji tim bio je domaćina na stadionu "Folkspark" pa su tako osim jedinog pogotka koji je priznat imali i dva poništena i još nekoliko sjajni prilika.

Nisu Robert Glacel i Lukaš Poreba imali sreće u dve situacije, ali je prvo pomenuti ipak došao do gola vrednog slavlja u 85. minutu i tako sačuvao nade svog tima i donekle odložio snove rivala.

Meč su, kao i uvek, obeležili i navijači. Domaće pristalice sa sjajnom koreografijom i gosti bakljadom.

U istom terminu i jedni i drugi su tugovali zbog pobede Fortune Diseldorf protiv Nirnberga (3:1) pošto je to odložilo promociju jednih, a drugima upravo oni stoje na putu ka plej-ofu.

(Telegraf.rs)