Švajcarci poraženi u generalnoj proveri pred Mundijal, nervoza i nemoć Šaćirija protiv Gane

Gana slavila golovima Mohameda Salisua i Antoana Semenja

Foto: SRISportlive/printscren

Najbolji fudbaleri Švajcarske odigrali su prvi i jedini pripremni meč pred start Svetskog prvenstva u Kataru, odigrala ga je i Gana, a u duelu dve selekciji bolji je bio tim sa afričkog kontinenta, rezultat i govori u prilog tome - 2:0!

Meč je odigran u Abu Dabiju, Ujedinji Arapski Emirati, po vrelini i temperaturi od 33 stepena po kojoj su se, očito, bolje adaptirali igrači koji potiču iz takvog podneblja. Afrika je nadigrala alpsku selekciju, a kruna dobre partije stigla je u završnih dvadesetak minuta meča.

Strelci za selekciju "Crnih zvezda" bili su Mohamed Salisu u 70. i Antoan Semenji u 74. minutu.

Švajcarci, koji su rival Srbije na Mundijalu, zaigrali su sastavu Somer, Akanji, Šar, Somer, Vidmer, Frojler, Džaka, Zakaria, Vargas, Šaćiri, Embolo. U nastavku su šansu dobili Elvedi, Okafor, Ejbišer, Vidmer, Fasnaht, Stefen, Seferović.

Jasno, obe selekcije su uz mnogo rezervi igrale ovaj meč kako ne bi došlo do neprijatnih situacija i povreda u predvečerje Svetskog prvenstva, oba selektora su koristila veliki broj igrača i u takvim okolnostima igrači Gane su se bolje snašli.

Kod Švajcaraca je malo toga funkcionilao u igri kako treba, vezni red i generalno ofanziva je bila prilično svedena na jalove pokušaje da se proigraju napadači, a posebno je nemoćan bio Šaćiri koji je teško dolazio do izražaja pored fizički dominantnijih igrača Gane.

Prvi gol je došao posle kornera i potpuno smušene i neodlučne reakcije kompletne odbrane "sajdžija". Igrač Gane je još na prvoj stativi prebacio loptu pred gol, tamo je Komer nespretno podigao loptu tako što ga je ona udarila i odbila se pravo na glavu Salisua, a ovaj matirao Somera.

Nedugo potom Gana je profitirala iz dobrog početnog udarca svog golmana i opet loše reakcije Komera, koji nije valjano cenio let lopte, otvorio je time ogroman prostor po levoj strani za udar gostiju, a ovi su to umeli da kazne. Somer je uspeo da ukroti udarac Sulejmana, ali ne i Semenjija koji je naišao i popravio grešku saigrača.

Bila je ovo ujedno i jedina pripremna utakmica i za Ganu koja se na Mundijalu nalazi u grupi sa Portugalijom, Urugvajem i Korejom.

Selektor Gane nije uvodio u igru fudbalera Zvezde Osmana Bukarija.

(Telegraf.rs)