Argentinci napravili ludnicu pred Hrvate: Ušli smo u grotlo najvatrenijih navijača, ovo nema nigde u svetu

Navijači Argentine se nadaju finalu

Navijači Argentine masovno su se okupili u starom delu Dohe, Suk Vakifu, gde su napravili potpunu ludnicu i u sjajnom raspoloženju čekaju meč sa Hrvatskom.

Ogroman broj Argentinaca došao je na mesto gde su se navijači u Kataru najviše okupljali. Zbog pretpanosti glavnog trga policija je blokirala prilaze, ali smo kao novinari uspeli da prođemo, a onda smo uleteli direktno u epicentar ludila.

"Muchachos, ahora nos volvimos a ilusionar, quiero ganar la tercera, quiero ser cameon mundial"...

Čim smo čuli pesmu koja je u Dohi glavni hit među Argentincima, sve je bilo jasno, a onda je nastao totalni delirijum.

Oko nas su počele da lete konfete i papirne rolnice, vijorili su se barjaci Argentine, Dijega Maradone i Lea Mesija, ređale su se pesme o snovima kako se osvja treća titula prvaka sveta i kako Dijego gleda s neba i šalje snagu svom nasledniku Mesiju da učini isto što i on 1986. godine. Bilo je i "šutki", koje su prateća koeeografija za pojedine pesme.

Viđena je emocija koja ne može da se opiše, ovi ljudi imaju fudbal u krvi i to je nešto što je mnogima neshvatljivo i nedokučivo.

Oni žive fudbal. Mnogi su prodavali imovinu i vrednosti

koje imaju, samo da dođu do Katara i da uživo gledaju Argentinu i vode je do pehara.

Ovo je bilo samo zagrevanje za ono glavno što nas čeka na Lusail stadionu od 20.00 u utorak, kada će ponovo zagrmeti pesma iz grla preko 80.000 Argentinaca, koji će biti apsolutna većina u odnosu na Hrvate, kako bi Mesija i drugove pogurali ka toliko željenom finalu.

(Telegraf.rs)