Da li je ovo tajna sjajne igre Marokanaca? Selektor im dao da raspored treninga kroje prema vremenu moltive

Selektor je poslušao želje igrača

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Maroka na ovom Svetskom prvenstvu zaista funkcioniše kao jedna više nego skladna celina. Atmosfera deluje da je na samom vrhuncu, a vrlo moguće je da tome doprinosi i vrlo dobro definisan raspored, koji se organizuje prema molitvenim potrebama svih fudbalera.

Naime, pošto su uglavnom svi igrači muslimanske veroispovesti, selektor Valid Regraui koji je rođen u Francuskoj dao im je slobodno vreme posle svake utakmice kako bi se odmorili sa svojim porodicama uz molitvu.

Jasno je da u okviru samog tima ima onih manje ili više posvećenih samoj veri, ali interesantno je da se prema tome i sami treninzi, obroci i sastanci tempiraju u skladu sa ovim potrebama.

Neki od njih su napuštali trening kamp da bi se klanjali u najbližoj džamiji u blizini hotela u znak zahvalnosti Alahu. Marokanci su nakon svake utakmice takođe padali na sedždu, što će reći da i te kako cene potez svog selektora.

Maroko je postao prva afrička reprezentacija koja se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva u istoriji, a videćemo sutra da li će otići još jedan korak dalje i otići u veliko finale pobedom nad Francuskom.

Video: Poznati srpski Jutjuber u hrvatskom dresu bodri komšije na meču sa Marokom

(Telegraf.rs)