Ovde prestaje trka za GOAT-a: Mesi je protiv Hrvatske ispisao istoriju, evo koje je rekorde oborio

Sve rekord do rekorda...

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Argentine je uspela da savlada Hrvatsku sa 3:0 u polufinalu Svetskog prvenstva i tako zakaže još jedno, njeno šesto finale u istoriji Mundijala.

Zasluge za ovaj uspeh idu Lionelu Mesiju, čoveku koji je postigao prvi gol na meču, dok je kod trećeg asistirao i tako i zapečatio sudbinu Hrvata na ovom prvenstvu u Kataru.

Imaće priliku Leo Mesi da se po drugi put u karijeri bori za "Boginju", najprestižniji trofej u svetu fudbala, gde će tek i saznati svog rivala, ali je ovaj fudbaler takođe uspeo da obori nekoliko rekorda posle meča sa Vatrenima.

Ovim je, možda, Mesi uspeo i da prekine trku za GOAT-a, za najboljeg ikada u svetu fudbala.

Foto: Tanjug/AP

Šta je sve uradio Mesi protiv Hrvatske?

Lionel Mesi je poneo i epitet igrača utakmice, njegov četvrti u šest utakmica koliko je Argentina odigrala, što je rekord na ovom Mundijalu u Kataru, međutim, njegovi ostali rezultati dolaze i izvan samo ovog šampionata.

Mesi je u meču protiv Hrvatske odigrao svoj 25. meč, čime je izjednačio i rekord Lotara Mateusa, koji je tokom karijere odigrao isti broj utakmice. Ukoliko se desi nešto nepredviđeno, Mesi će u finalnom meču uspeti i da obiđe Nemca - što je tek prvi rekord.

Svojim golom protiv Vatrenih, Mesi je uspeo da postane i rekorder Argentine po broju golova na Mundijalima (11), čime je obišao Gabrijela Batistutu, dok se asistencijom izjednačio sa legendarnim Dijegom Maradonom, koji je tokom karijere ubeležio osam asistencija.

Foto: AP/Tanjug

Samim tim što je postigao gol i što je asistirao, on se izjednačio i sa Miroslavom Kloseom i Ronaldom u kategoriji - najviše golova i asistencija kombinovano, pošto njih trojica sada imaju po 19, što će takođe imati priliku da obori u finalu.

Pored tih rezultata, Mesi je i najbolji strelac i asistent aktuelnog prvenstva u Kataru, što znači da je i najveći favorit za titulu najboljeg fudbalera na turniru, što bi bila njegova druga, čime bi takođe ispisao istoriju.

I na sve to - Mesi će se boriti za trofej Svetskog šampiona.

Trka za GOAT-a se privodi kraju...

Video: Juranović otkrio koliko je teško čuvati Mesija: Čini čudo i čudesa

(Telegraf.rs)