Aca Trica ukrotio Janisa, Grcima preti eliminacija sa Mundobasketa! (VIDEO)

Došli su Grci na turnir kao veliki favoriti, ali se nisu proslavili protiv Brazilaca!

Košarkaši Brazila priredili su malo iznenađenje na Mundobasketu, pobedivši selekciju Grčke sa 79:78!

Grci su na turnir došli sa Janisom Adetokumbom kao jednom od najvećih zvezda turnira, u ekipi ima još mnogo respektabilnih i ozbiljnih evroligaških košarkaša, ali je to uspela da prevaziđe ekipa Aleksandra Petrovića.

Hrvatski stručnjak je od starta držao egal i naterao Grke da se dobro pomuče za svaki koš, grubo se igralo na Adetokumbu, što se na kraju isplatilo!

Na kraju je ipak bilo previše napeto, Luzu je svirana nesportska pri +5, uz bacanja i trojku Printezisa je Grčka izjednačila, ali je ipak poklekla u drami.

Varežao je ubacio flouter, a Slukas u trileru koji je usledio, imao tri slobodna bacanja za produžetak. Dva je ubacio, treće je izašlo iz koša, Brazilci su preusmerili loptu na dve sekunde do kraja i priredili veliko slavlje!

Junaci pobede su Varežao sa 22, Sous as 15, Barbosa si Garsija sa po 13 poena, u Grčkoj je Printezis imao 20 poena, a Adetokumbo je sveden na 13 uz četiri skoka i asistenciju.

Brazil se pobedom popeo na vrh grupe F, a sada će imati priliku da overi prvo mesto grupe u duelu sa Crnom Gorom, koja je potpuno podbacila u Kini.

Sa druge strane, Grčka nema pravo na kiks, jer u direktnom duelu sa Novim Zelandom odlučuje o daljem prolazu u drugu fazu Svetskog prvenstva!

 

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

VIDEO - Jokić razvezao kolce na treningu

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)