Đorđević pred Španiju: Odbrambeni fajt je njihov trejdmark, ovo će biti pravi izazov za nas!

Biće ovo derbi grupe i ove faze Mundobasketa

Foto: Telegraf/D. Stojmenović

Košarkaši Srbije imaće pravi test svog kvaliteta u nedelju (14.30 RTS) kada se sastaju sa selekcijom Španije u borbi za prvo mesto u grupi J.

Posle ubedljivih pobeda nad Angolom, Filipinima, Italijom, Portorikom, ovaj duel će biti najbolji pokazatelj na kom je nivou naša selekcija i posle ovoga ćemo znati mnogo više koliki su nam dometi.

Pobednik duela ide u Šangaj na četvrtfinale, a gubitnik u Donguan. Rivali u četvrtfinalu mogu da nam budu Argentina ili Poljska.

Đorđević respektuje Španiju kao jednu od najboljih ekipa proteklih 15 godina.

Foto: AP/Tanjug

- Oni su ekipa koja svako takmičenje krene slabije, a onda se diže polako kroz takmičenje. Imaju veliko iskustvo, lidere koji vode njihovu igru: Rubija, Ljulja, Fernandeza, Gasola, braću Ernangomez, Ribasa i tako dalje - kaže Đorđević i dodaje:

- Igraju snažno, na ivici faula, a na nama je da odgovorimo na pravi način - smatra srpski selektor.

Foto: FIBA

On je dodao da naša ekipe deluje veoma samouvereno.

- Postoje neke utakmice gde izlaskom na teren autoritetom i govorom tela pokažeš zašto si došao i kada su slabije ekipe protiv vas, one to osete, a ove jače ekipe odgovore na pravi način. Biće sve teže i teže za nas kako odmiče prvenstvo - rekao je Đorđević i osvrnuo se da ovo neće biti duel trenera sa trenerom i njihovih taktika..

- Jako cenim Skariola, on je moj prijatelj. Imaa velike uspehe sa španskom reprezentacijom, ima titulu NBA kao pomoćni trener. Bio je sa Španijom stalno na postolju. Nikad ne razmišljam o duelima trener - trener.

- Mi pre svega idemo da pobedimo, a na koji način je manje važno. - objasnio je Đorđević.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Foto: Telegraf

(Specijalni izveštač Telegrafa sa Mundobasketa, Dragutin Stojmenović)