Put do Tokija vodi preko Atine: Grci zagrizli za organizaciju kvalifikacija za OI

Jedan od četiri kvalifikaciona turnira mogao bi da se održi u Grčkoj

Foto: fiba.basketball

Košarkaška reprezenatcija Srbije nije uspela da se domogne borbe za medalje na Svetskom prvenstvu u Kini, a kako Francuska i Španija kao evropske selekcije jesu, put do Olimpijskih igara u Tokiju, mora se tražiti kroz kvalifikacije.

Pre 3 godine Orlovi su uspeli da se preko kvalifikacija, održanih u Beogradu, plasiraju u Rio i tamo osvoje srebro, a sada bi njihov put do najznačajnijeg sportskog takmičenja mogao da ide preko Atine.

Argentina je izbacila Srbiju, Francuska Ameriku, i sad obe reprezentaciju imaju cilj da postanu svetski prvaci. Trikolori su ipak favorit u današnjem polufinalu (14.00) s kvotom 1,50, dok je kvota na novo iznenađenje Gaučosa 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Argentina - Francuska

Naime, jedan od trunira mogao bi da se održi u grčkoj. Kako prenose mediji u toj zemlji, predsednik Košarkaškog saveza Grčke Jorgos Vasilakopulos izjavio je da će učiniti sve da uz pomoć države dođe do organizacije jednog od četiri kvalifikaciona turnira.

– Ne samo da imamo nameru da se prijavimo za domaćinstvo jednog od kvalifikacionih turnira, nego smo već izračunali budžet za taj događaj i uskoro ćemo početi razgovor sa državom po tom pitanju - rekao je Vasilakopulos.

Da pdosetimo, u planu je da se održi četiri kvalifikaciona turnira, a na svakom će igrati po šest reprezentacija.

Učesnici kvalifikacija će biti: Srbija, Poljska, Češka, Litvanija, Italija, Grčka, Rusija, Brazil, Venecuela, Portoriko, Dominikanska Republika, Nemačka, Novi Zeland, Tunis, Kanada, Turska. Takođe, FIBA će dodeliti još četiri vajld karte, prema plasmanu. Samo pobednici turnira će moći da odu na Olimpijske igre.

(Telegraf.rs)