Emotivni oproštaj Saleta: Morao sam zbog porodice, hvala Daniloviću, Đilasu, svim igračima...

Sada već bivši selektor se oprostio od nacionalnog tima u Kini

Foto: Telegraf

Tri srebrne medalje (svetsko, evropsko i olimpijske igre) i jedno peto mesto (svetsko), bilans su Aleksandra Đorđevića na velikim takmičenjima tokom šestogodišnjeg mandata na klupi nacionalnog tima.

Hvala mu na tome!

Velika očekivanja svalila su se na pleća ove generacije pred Kinu, imali smo tim za najviši domet, nadali se, a onda su nam Španci i Argentinci, u samo dva dana, raspršili snove o zlatu.

Odmah posle meča sa Česima, Đorđević je obavestio javnost da se povlači sa mesta selektora, zahvalio se svima koji su bili uz njega na ovom putu.

- Leto želim da posvetim familiji koja je dosta propustila zbog mog angažmana. Hvala predsedniku Saveza Daniloviću, bivšem predsedniku Saveza Draganu Đilasu, Bodirogi, koji je bio tu kada sam došao. Hvala i svim igračima koji su bili tu kao i svim medijima - zaključio je sada već bivši selektor reprezentacije Srbije.

Podsetimo, Saletu je ugovor sa Savezom isticao posle Mundobasketa, a kako nije bilo razgovora o produžetku saradnje, i njegova odluka o napuštanju nakon šest godina na kormilu nacionalnog tima, bila jedonekle i očekivana.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

VIDEO: Raduljica nakon pobede nad Česima

Foto: Telegraf

(izveštač Telegrafa iz Kine, Dragutin Stojmenović)