Da li je Jokićev otac najavio neuspeh Orlova na Mundobasketu? Ove reči su mnogima prošle nezapaženo!

Upozoravao je pred prvenstvo, ali mnogi u euforiji nisu ni obraćali pažnju na to

Reprezentacija Srbije se iz Kine sa Mundobasketa vratila bez medalje, koju su mnogi očekivali pred prvenstvo. Imala je Srbija odličan tim, igrala je sjajno u prvom delu takmičenja, gde je rivale pobeđivala sa 40 poena razlike u proseku, a onda se nešto dogodilo protiv Španije i Argentine i naš tim je ostao bez prilike da se bori za medalje.

Mala uteha bio je trijumf nad Amerikom i osvajanje 5. mesta, ali mnogima ostaje žal jer je Srbija imala istorijsku priliku da osvoji titulu prvaka sveta.

Mnogi su pred prvenstvo upali u opštu euforiju kada je uz pitanju učinak našeg tima, mnogi su Orlovima već stavili zlato oko vrata, ne shvatajući da se tako stvara kontra-efekat.

Bilo je i onih koji su upozoravali, ali ih je malo ko slušao. Jedan od njih je i otac Nikole Jokića, Branislav, sa kojim je Telegraf imao priliku da uradi intervju pred Mundobasket, kada smo ekskluzivno prikazali i Nikolu iz drugog ugla, kako brine o konjima u štali.

Branislav Jokić; Foto: Nikola Tomić

Branislav je poredio košarkaško prevnstvo sa konjičkom trkom i istakao je da pred početak možeš da budeš i najbrži konj, ali da se nikada ne zna šta će se izdešavati kada trka počne.

- Kao što je "svaka trka zbrka" sa početka priče o konjima. Možeš ti da budeš i najbrži konj, ali ne znaš šta će se sve dešavati kada trka počne. Konjarstvo i košarka su slični. Tu je duh takmičenja, borba. Znači svi žele da pobede. Svi su i došli da pobede. Niko neće doći u Kinu da šeta po kineskom zidu i Šangaju. Pa i mi nećemo da idemo za dve utakmice tamo.

Prisetite se reči Branislava Jokića:

On je i u najavi prognozirao ko su favoriti, nabrojao je nekoliko ekipa i već tada je rekao da bi uspeh bio i da je naš tim ušao među 4 najbolje ekipe na planeti.

- Ako budemo u prve četiri ekipe, to je već za mene uspeh. Nemojte da zaboravite, Australija je strašno jaka, Kanada je strašno jaka. Uvek tu može da iskoči i neko poput Brazila. Evropske selekcije će doći u jakim sastavima. Italijani su se, što mi kažemo "našpanovali". Grci imaju dobru ekipu. Tu smo mi, Španci, izgleda kompletni Francuzi i Litvanci koji se bore do kraja. To je 9, 10 jakih selekcija. Što se tiče naših, mi trenutno imamo najbolje sakupljenu reprezentaciju. E sad, najbolje ne mora da znači i pobednik - govorio je tada Jokićev otac.

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)