Ovih SEDAM srpskih košarkaša su bili NBA potencijal, a sada ne znate gde su! Zajedničko im je da su skoro svi igrali u Zvezdi i Partizanu (VIDEO)

Bili su veliki talenti srpske košarke pojedinci i sa NBA dometima, ali nisu iskoristili potencijal

Srbija je oduvek zemlja košarke, zemlja sa mnogo talentovanih košarkaša. Na žalost, mnogi od njih nisu ostvarili svoj pun potencijal.

Mnogi su, dok su igrali u mlađim kategorijama,  bili proglašavanji za velike potencijale, buduće NBA igrače, ali nisu uspeli da ostvare značajniju karijeru.

Neki od njih su leta provodili u kampovima NBA timova.

Činjenica je da su svi oni igrali ili u Crvenoj zvezdi ili Partizanu, neki i u FMP-u ali u seniorskoj kategoriji nisu uspeli da se nametnu.

Ovo je osam igrača koji su mogli da budu vrhunski

7.Dragan Labović (27, 207, krilni centar - klub Asesoft)

Nekada najbolji junior Evrope, lider generacije igrača rođenih 1987. godine koja je osvojila sve što je moglo da se osvoji (članovi te ekipe su bili i Miloš Tedosić, Milenko Tepić, Vladimir Štimac,)

Labović je 2005 bio MVP juniorskog prvenstva Evrope, ali nakon toga nije ostvario značajniju seniorsku karijeru. Danas igra u Asesoftu u Rumuniji.

6. Nikola Rondović (23, 207 krilni centar - klub Crnokosa Kosjerić)

Juniorski reprezentativac, osvajač zlatne medalje na EP 2009, velika uzdanica Crvene zvezde i momak koji je obećavao dobru seniorsku karijeru, sa dometima do NBA.

Ipak, prelaskom na seniorski nivo polako je nestao sa scene, a prošlu sezonu je igrao u Crnokosi iz Kosjerića.

5. Aleksandar Mitrović (24, 2001, bek - klub Zlatorog Laško 2013/14 sezona)

Još jedan juniorski reprezentativac Srbije, koji je dolaskom u Partizan projektovan kao novi Saša Danilović, s obzirom na poziciju u tmu i predispozicije.

Međutim, nije se tako dobro snašao u seniorskoj konkurenciji, mada je kod Vlade Jovanovića dobio najmanje šanse.

Pogledajte njegove poteze

4. Darko Balaban (25, 208 - klub Naturteks Mađarska)

Centar koji je karijeru počeo u Partizanu, ali nije dobio pravu šansu, ili je dobio šansu a nije je iskoristio. Prešao je u Zvezdu gde je igrao mnogo više ali je ekipa bila 11. u Aba ligi tada.

3.Nikola Maravić (25, 210 centar - klub Borac Čačak)

Igrao je u Radničkom, u Atlasu i tadašnjoj Mega Ishrani. Važio je za veliki potencijal, ali se nije dokazao na seniorskom nivou. Sada igra za Borac Čačak i jedan je od boljih igrača KLS lige.

2. Nemanja Bešović (22, 218 centar- klub Pepinster Belgija)

Velika nada srpske košarke, momak koji je sa visinom od 218 cm trebalo da dominira pod obručima. Bio je u Partizanu u mlađim kategorijama, stigao je i do prvog tima, ali nije dobio nikakvu šansu..

Sa mlađim reprezentativnim selekcijama je osvajao medalje na EP a sa Partizanom titule šampiona ABA i srpske lige

1. Branislav Đekić (23, 207 krilni centar - klub Kumanovo Makedonija)

Došao je u Partizan iz FMP-a za 150.000 evra kao jedan od najvećih talenata u sezoni 2009/10 kada je imao 18 godina.

Odmah je dobio šansu kod Duška Vujoševića i bio starter u Evroligi stigao do fajnal fora, osvajao titule.. Obećavao je dosta ali se posle odlaska Vujoševića nije se snašao u sistemu Vlade Jovanovića.

(Telegraf.rs)