Telegraf sa ESPN-om u voćnjaku Darka Miličića: Amerikanci su razbili predrasude o najmisterioznijem piku sa drafta (FOTO) (VIDEO)

Fenomen Darka Miličića i dalje intrigira Amerikance - zato je televizijska ekipa ESPN-a doputovala u Srbiju kako bi upoznala drugu stranu nekadašnjeg NBA igrača

Amerikanci su silno želeli da upoznaju Darka Miličića van parketa. Naišli su na porodičnog čoveka koji se posvetio voćarstvu, druženju sa prijateljima i decom.

Za to su utrošili nedelju dana u junu, kada je petočlana ekipa ESPN-a i emisije E:60 doputovala u Beograd, zatim obišla Ledince, Miličićev voćnjak u srcu Vojvodine i Vršac, odakle je Darko otišao u NBA.

Prema Darkovoj preporuci, EPSN je video i manastir Novo Hopovo, gde je monah Joanikije otkrio kako izgledaju druženja sa bivšim reprezentativcem Srbije kada dođe u ovu svetinju iz 13. veka.

Telegraf je na svakom koraku bio uz ESPN, a sagovornici američke televizije bili su supruga Zorana, nekadašnji treneri Petar Rodić i Željko Lukajić, bivši saigrači Mile Ilić i Miljan Pupović koji su podelili brojne anegdote, zatim Darko Popivoda, bokserski menadžer koji je organizovao čuveni meč u kom je viđen kratki Darkov izlet u borilačke veštine.

Oni su probali da demistifikuju Darkov put, približe im krajiški mentalitet, prikažu stranu kakvu američka javnost do sada nije videla, nisu propustili ni da istaknu humanitarni karakter o kom bivši 2. pik sa drafta ne voli da priča.

Uskoro ćete tim povodom moći da vidite i ekskluzivnu reportažu sa snimanja neobične životne priče našeg košarkaša, koji je čak uspeo da promeni pravila NBA drafta. Amerikanci nisu prešli Atlantik tako, a već su izbacili i najavni trejler za nedeljnu emisiju.

(B. Vinulović)