Nataša Kovačević nije više predsednica Crvene zvezde!

Rastanak je bio više nego prijateljski

Predsednica ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda Nataša Kovačević napustila je tu funkciju zbog velikog broja obaveza.

Kovačević je u dogovoru i posle konsultacija sa najužim rukovodstvom ženskog i prvim čovekom muškog kluba Nebojšom Čovićem odlučila da zbog novog angažmana u FIBA i nemogućnosti da u punom kapacitetu obavlja svoju funkciju, napusti Crvenu zvezdu.

Rastanak Nataše Kovačević, koja je igračku karijeru okončala upravo u dresu Crvene zvezde, bio je više nego prijateljski.

- Od strane FIBA izabrana sam da budem polaznik dvogodišnjeg edukativnog projekta "TIME OUT". S obzirom da će to podrazumevati česta putovanja i duže boravke na Univerzitetima u Pragu, Budimpešti, Ljubljani i Ženevi, ne bih bila u mogućnosti da se u dovoljnoj i očekivanoj meri posvetim radu u ZKK Crvena zvezda. Zato sam, u dogovoru sa najužim i najbližim članovima rukovodstva kluba, donela odluku da povučem sa mesta predsednice i tu poziciju prepustim nekome ko može da mu se posveti u potpunosti - rekla je Kovačević.

Ona je dodala da odluka nije bila jednostavna, ali je racionalna, da je ponosna zbog osvajanja "duple krune" prošle sezone, kao i da je Zvezda njena druga kuća i da se nada da će se jednog dana ponovo vratiti.

Nataša Kovačević je posebnu zahvalnost izrazila Nebojši Čoviću.

- Nebojša Čović je mnogo uradio za ŽKK Crvena zvezda. Njegova pomoć bila je nemerljiva u svim segmentima organizacije kluba. Čast mi je što sam imala privilegiju da prevashodno učim od njega, a potom i da imamo uspešnu poslovnu saradnju - zaključila je Kovačević.

(Telegraf.rs/Tanjug)