Da nije malo rano za to pitanje? Obradović morao da reaguje posle Mutinog odgovora (VIDEO)

Dvojica trenera zadovoljni posle prijateljske utakmice između Partizana i Fenerbahčea

Košarkaši Partizana izgubili su od Fenerbahčea 82:68 (27:16, 10:16, 22:21, 23:25) u prijateljskoj utakmici pred 6.000 gledalaca u dvorani Aleksandar Nikolić.

Ovacijama su domaći navijači pozdravili trenera aktuelnog prvaka Evrope Željka Obradovića, koji je 1992. godine predvodio crno-bele do evropske titule, kao i nekadašnjeg igrača Jana Veselog, dobili su obojica prigodne poklone, baš kao i sadašnji strateg Miroslav Nikolić i pojačanje Fenerbahčea Marko Gudurić za osvajanje srebrne medalje na prvenstvu Evrope.

Obradović se zahvalio Partizanu i navijačima na dočeku.

- Izuzetno mi je drago što su u klubu napravili gest i nagradili Mutu i Marka Gudurića za ono što su uradili na EP. Velike uspeh naše reprezentacije - rekao je Obradović.

- Bilo je zadovoljstvo igrati protiv ove mlade ekipe Partizana, igrača koji su pokazali karakter, a ispred njih je vreme krvavog rada. Želim Muti i Partizanu sve najbolje, nadam se da će navijači prepoznati trenutak u kom se klub i Muta nalaze i da će u velikom broju dolaziti da podrže mladi tim - poručio je trofejni trener.

Duel dva evropska šampiona bio je najbolja provera Partizanu za start ABA lige, dok će Fenerbahče pre povratka u Istanbul u sredu odigrati prijateljski meč protiv Borca iz Čačka u Obradovićevom rodnom gradu.

- Naravno da nisam mogao da odbijem ljude iz Čačka. U međuvremenu se javio i moj veliki prijatelj Zoran Janković, tako da smo praktično napravili mini turneju. Nije bilo lako, iovo je bila peta utakmica u pet dana.

Upitan da još jednom prokomentariše sukob FIBA - Evroliga i situaciju sa kvalifikacionim "prozorima", Obradović je rekao da je najvažnije mišljenje igrača "koje još niko ne pušta", i konstatovao:

- Kad igrač potpiše ugovor sa klubom, tamo stoji da je obavezan da prisustvuje svakoj utakmici i treningu. Sve sam time rekao.

Miroslav Nikolić se zahvalio Obradoviću, i poručio da mu se svidelo što je njegov prijatelj rekao.

- Navijači Partizana, ali i mediji treba da prepoznaju ono što radim u ovom trenutku. To je novi koncept, imamo mlade igrače kao što ste videli. Čeka nas mukotrpan rad. Verovatno sam ja za to, da je bolja situacija možda ne bih ni bio tu - dodao je Nikolić, koji je objasnio i da je Novica Veličković povređen i da će odigrati koliko bude osećao da može.

- Aleksandar Aranitović ima specijalne treninge. Treba da ga čekamo, da vidimo šta može. I on je mlad igrač. Ne mogu ja ljudi da forsiram baš 10 mladih igrača, ispašću iz lige. Meni je žao što je povređen. Još je rano za njega, još ga nisam video kako igra. Dve godine nije igrao zbog tih povreda - dodao je Nikolić.

Na pitanje da li će uprava biti stpljiva sa njim, odgovorio je:

- To je njihov problem. Ja radim pošteno svoj posao. Da li će imati strpljenja, ne znam. Neka dodje neko drugi, ja nemam ništa protiv.

Željko Obradović je morao da se ubaci posle odgovora kolege?

- Da nije malo rano za to pitanje? Da li je to način sada da se priča? Nije još sezona ni počela. Ne radi se samo o Muti, nego o profesiji trenera - rekao je Obradović.

Za kraj je Nikolić poručio:

- Ja imam ugovor na tri godine, mislim da će morati da me trpe.

Pogledajte celu konferenciju.

(Telegraf.rs)