Duda Ivković ušao među besmrtne košarkaške bogove, a onda je Toni Kukoč sve oduševio potezom u kući slavnih (VIDEO)

Legendarni srpski trener dobio je veliko priznanje i ušao je u FIFA kuću slavnih

Legendarni srpski trener Dušan Duda Ivković postao je član FIBA košarkaške kuće slavnih! Na svečanoj ceremoniji u Mijesu pokraj Barselone, pored Dude su u kuću slavnih primljeni i Šakil O'Nil, Pero Kameron, Miki Berkovic, Razija Mujanović, Sandis Volters, dok je svoje mesto dobio i čitav američki Drim tim iz 1992. godine.

Ivković je nedavno imao i zvaničan oproštaj od košarke u Atini, koji je urpriličio Olimpijakos, sa kojim je osvojio dve Evrolige, a oproštajnom meču prisustvovale su mnoge legende košarke.

Duda Ivković uskoro puni 74 godone, tokom bogate karijere vodio je mnoge klubove poput Partizana, Arisa, beogradskog Radničkog, Šibenke, Olimpijakosa, moskovskih CSKA i Dinama, Efesa i drugih, osvojio je dva puta Evroligu (1997. i 2012), Evrokup (2006), evropski Kup Radivoja Koraća (1976) i Kup Saporta (2000), uz 15 titula prvaka i kupova država u kojima je radio.

Kao selektor osvojio je titulu prvaka sveta 1990, tri evropska zlata (1989, 1991, 1995), srebro 2009, olimpijsko srebro 1988.

Okupljene je na dodeli posebno oduševio Toni Kukoč, koji je demonstrirao da i dalje ima ''meku ruku''. Pogodio je troku bez koske i to jednom rukom i izazvao ovacije svih okupljenih.

Pogledajte kako je to izgledalo:

(Telegraf.rs)