Da li su opet potcenili Zvezdu? Crveno-beli viđeni kao najslabiji evroligaš!

Poznati košarkaški portal Eurohoops ne vidi Zvezdu kao jakog aduta u Evroligi

Oni su stavili Crvenu zvezdu na poslednje mesto po snazi pred početak nove sezone u Evroligi.

Nešto slično dogodilo se prošle sezone, mnogi su otpisivali crveno-bele, ali su oni ciklus završili na devetoj poziciji, na ivici plasmana u plej-of.

Istina, ove godine će biti znatno teže ostvariti ovaj rezultat, ekipa je na novom početku sa trenerom Dušanom Alimpijevićem, koji do sada nije imao evroligaško iskustvo, vodio je FMP i Spartak iz Subotice, ali je klub sa Malog Kalemegdana već navikao sve na iznenađenja.

- Odlazak Čarlsa Dženkinsa, Marka Simonovića, Stefana Jovića, Marka Gudurića i Ognjena Kuzmića je očigledno oslabio tim. Nadu im daje dolazak iskusnih igrača poput Tejlora Ročestija, Džejmsa Feldina i Pera Antića - navodi se u analizi Eurohoopsa, uz poseban akcenat na to da tim vodi 31-godišnji trener.

Fenerbahče je viđen kao prvi favorit za tron, prati ih CSKA, slede Real, Olimpijakos, Panatinaikos, pa Barselona, Himki i Efes.

Ispod granice plej-ofa su Baskonija, Makabi, Valensija, Bamberg, Armani, Unikaha, Žalgiris i Crvena zvezda. Evroliga će početi 12. oktobra, a Zvezda prvo gostuje Žalgirisu u petak od 19 časova.