Lik 130 kg iz Grocke istetoviran napada koš, ajd` ti to sačuvaj, brate: Veličković ispričao kako se kalio "Novica ubica"

Kapiten Partizana otvorio dušu i ispričao događaje kako se kao klinac probjao do prvog tima Partizana

Novica Veličković je dobro poznato ime svim navijačima Partizana, ali i Zvezde, jer je bio uzdanica kluba koji je godinama dominirao u regionu i Srbiji i koji je redovno pobeđivao tada crveno-bele.

>>> Muta je pustio Novicu da podvikne na tajm-autu: Gde je energija, šta je ovo? Pobijte se malo, šetaju do koša, koju pi**u materinu! (VIDEO)

Posle je igrao u Realu, Bambergu Trabzonu, a sada je već tri sezone ponovo u crno-belom dresu.

>>> Progovorio srpski zbog Partizana, obožava Novicu i Bogdana: Ibrahim nam je srdačno poručio: Dobrodošli! (VIDEO)

Mnogi znaju za njegove odlične igre u Partizanu, ali je Veličković za Vice pričao kako se kalio kao klinac.

Počeo je sa 10 godina u tadašnjem klubu Zemun Drvomarket:

-Nama je to bilo u kraju pa smo tako i krenuli da igramo. Peđa Krunić nam je sećam se delio flajere - par godina kasnije, čovek osvoji prvenstvo Nemačke sa Bonom.

- Bila je to jedna talentovana generacija. Bane Ratkovica je recimo bio u Drvomarketu, on je 1985. godište i oni su bili prvaci Beograda. Ja sam bio sa Urošem Duvnjakom, bilo je dosta talentovanih igrača tu. Lepa košarkaška priča.

Nakon toga sa 15 godina (2001. g) stiže u Partizan koji tada počinje svoju dominaciju u regionu

- Dolaziš u jedan maksimalno organizovani klub. Sećam se da je bila jaka, vojna disciplina, da se puno radilo, išli smo na stadion JNA u teretanu, dosta je to naporno, znaš. Kiša, sneg, hladno, ti ujutru na trening, pa u školu, pa iz škole na drugi trening, pa nazad kući u Zemun autobusom.

- Roditelje sam retko viđao, oni su radili po ceo dan po dva-tri posla. Išao sam sam na treninge, oni bi dolazili na utakmice, prosto, rekli su mi, "šta si izabrao, to i radi i nemoj da kukaš".

Pošto je u Partizanu bila jaka konkurencija, Novica je trenirao sa prvim timom, ali je igrao za mladi tim crno-belih koji je tada bio pod okriljem KK Torlak.

- Da, tako je, Torlak. E taj tim nam je najviše pomogao, znaš. Jer, ja sam tri godine trenirao za prvi tim i igrao za mladi tim - nisam gubio vreme. Torlak je igrao prvu "B" ligu, ja se evo sad zezam sa ljudima ali meni se čini da je ta prva "B" bila jača nego sadašnji KLS.

- To su velike stvari za mladog igrača, igraš trideset i pet minuta, izigraš se. Mladi igrači nemaju to iskustvo, a značilo bi im. Mnogo bi im to značilo. Nama je to značilo - igrali smo kompletnu ligu, mi deca, protiv odraslih, starijih igrača.

- Ti igrači koji su tada igrali prvu "B" ligu, čoveče...evo recimo, Davor Adam iz Pazove.

- Sigurno nisi čuo za njega, on tada ima trideset i pet godina recimo, ja šesnaest-sedamnaest. Gledaš ga, vidiš onako sporo hoda, verovatno radi nešto preko dana, ne znam. Ali ti njega dobij brate. Ti njega dobij. Ne možeš da veruješ kakav igrač.

- Dođe ti brate lik od 130kg i 'ajde, sačuvaj ga. Dobije loptu, krene da te "zida", a ja četrdeset kila slabiji i sad nešto pokušavam. Znaš kakav je jedan lik igrao u Grockoj, dva metra, istetoviran, ja ga gledam brate, biceps, triceps i pitam se, "kako ću ja ovog da zagradim jebote".

Ti ne možeš da veruješ koliko sam se ja namazao u tim ligama, koliko je to meni značilo. Ja igram sa juniorima, pa igram za mladi tim, pa treniram sa prvim timom, i ja sve to moram da izdominiram, glava mi ne da da igram na pola. - ispričao je Novica.

(Telegraf.rs/vice.rs)