Zvezda ga čeka, on blista u Americi: Srpski centar kandidat za "Džabarov" trofej

Dušan Ristić briljira u dresu Arizone

Srpski košarkaš Dušan Ristić, koji brani boje Univerziteta Arizona, kandidovan je za nagradu "Karim Abdul Džabar" koja se dodeljuje najboljim centrima u ligi.

Ova nagrada ustavnovljena je pre dve godine, a pored igrača na poziciji "petice" proglašavaju se i najbolji u kategoriji plejmejkera, beka, krila i krilnog centra, a trofeji u tim kategorijama takođe nose imena slavnih NBA igrača, Boba Kuzija, Džerija Vesta, Džulijusa Irvinga i Karla Melouna.

>>> Ako ne prođem u NBA, vraćam se u Zvezdu! Jasna poruka bivšeg juniora crveno - belih! (VIDEO)

>>> Ristiću, da li me zezaš?! Kakva akcija i asistencija Srbina u Americi! (VIDEO)

Procedura je takva da će grupa kandidata biti prepolovljena u februaru, a onda će petorica koja prođu filter biti predstavljena lično Džabaru i odboru Kuće slavnih koji će doneti odluku.

Proglašenje najboljih zakazano je za 6. april u Los Anđelesu.

Ristić je, podsetimo, pre tri godine napustio Crvenu zvezdu i otisnuo se "preko bare" gde pruža zapažene partije.

Ristiću je ovo najverovatnije poslednja NCAA sezona,  posle koje će se prijaviti za draft, a ukoliko ne uspe u NBA - njegova prva želja je da se vrati u Zvezdu, kako je sam nedavno naglasio u jednom intervjuu.

Pored Ristića, u konkurenciji za "Džabarovu"nagradu su i:  Ostin Vili (Oburn), Kingsli Okoroh (Kalifornija), Tako Fol (Centralna Florida), Markis Bolden (Djuk), Džon Egbunu (Florida), Džesi Goven (Džordžtaun), Ben Lemers (Džordžija tek), Nik Ričards (Kentaki), Omer Jurtseven (Severna Karlonia Stejt), Jasak Has (Perdju), Džok Lendejl (Sent Meris), Ejndžel Delgado (Seton Hol), Majkl Hamfri (Stenford), Vladimir Brodzjanski (TCU), Mohamed Bamba (Teksas), Tajler Dejvis (Teksas AM), Tomas Velš (UCLA), Šimezije Metu (Južna Kalifornija), Itan Hep (Viskonsin).

(Telegraf.rs)