Dolaze Jović, Mačvan, Birčević, Raduljica... Srbija sa jakim timom u kvalifikacijama za Mundobasket!

Većina igrača sa Eurobasketa će se odazvati pozivu za kvalifikacije

Pomoćni trener košarkaške reprezentacije Srbije Jovica Antonić rekao je da će selektor Aleksandar Ðorđević 6. novembra saopštiti spisak 24 igrača za utakmice protiv Austrije i Gruzije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i da će na njemu biti i oni koji igraju Evroligu.

>>> Nedoumice Nedovića, Milosavljevića i Muslija: Kako u četvrtak igrati u Evroligi, a sutradan za reprezentaciju? Klubovi nas plaćaju

- Stefan Jović i Milan Mačvan su sigurni, Stefan Birčević takođe, iz Kine dolazi Miroslav Raduljica. Selektor je u kontaktu sa svim igračima, kakvo će biti rešenje, ne znam, oni nemaju dilemu, ali klubovi odlučuju - izjavio je Antonić na konferenciji za medije u Kući košarke.

Paradoksalna situacija nastala je zbog sukoba na relaciji FIBA- Evroliga, a prvi čovek Saveza Predrag Danilović ističe da moraju da budu spremni za "kvalifikacione prozore".

- Reprezentacija ima rezultate i zaslužuje podršku svih nas. Pozivam navijače da dođu, da ispune dvoranu, verujem da ćemo igrati u najjačem mogućem sastavu i da ćemo startovati pobedama protiv Austrije i Gruzije", rekao je Danilović.

Srbija 24. novembra u dvorani Aleksandar Nikolić dočekuje Austriju, a tri dana kasnije, na istom mestu, gostuje Gruzija.

(Telegraf.rs)