Partizan poklekao u poslednjoj četvrtini: Crno-beli poraženi od Limoža pred večiti derbi!

Crno-beli sada imaju skor 1-3 u Evrokupu

Košarkaši Partizana nisu uspeli da slave na teškom gostovanju u Francuskoj, gde su izgubili od Limoža rezultatom 92:83 (22:18, 25:23, 24:27, 21:15) u 4. kolu Evrokupa.

Loše šutersko veče (svega tri trojke iz 16 pokušaja), mali broj skokova i generalno loša odbrana doprineli su da crno-beli i konačno popuste u četvrtoj deonici, kada se Limož domogao dvocifrene prednosti. Crno-belima su falili i Novica Veličković (kuk) i Samardo Semjels (viza).

Najbolji u redovima crno-belih bili su, očekivano, Patrik Miller sa 17 poena, dok su Vilijams-Gos i Vanja Marinković ubacili po 14 poena, a Gavrilović 10. Do pobede je domaće vodio Butej sa 21 poenom, pratio je Žaite sa 18 poena i Konklin sa 11.

Partizan sada ima skor 1-3, a Limož 2-2.

LIMOŽ: Ingliš, Bazile, Konklin 11, Žaite 18, Hejs 9, Morensi 8, Gibson 12, Karter 4, Hauvard 9, Ebo, Cerbo 0, Butej 21.

PARTIZAN: Miler 17 (5 as), Vilijams-Gos 14 (8 as), Tadić, Aranitović 0, Marinković 14 (dve trojke), Pecarski 4, Gavrilović 10 (jedna trojka), Andrić 0, Čakarević 9, Stevanović 7, Šalić 8.

Posle prvog koša Gosa sa distance, bolje je zaigrao domaćin, namestitli su ruku za šut i brzo poveli 7:2. Partizan je vezao nekoliko promašaja, preko Pecarskog, uz to su igrači Limoža dobro udvajali i postavljali odbranu.

Butej i Žaite su potom najavili da su dobro raspoloženi, preko njih su domaći poveli 16:8, a Partizan je u tom početnom periodu pogađao uglavnom iz reketa i pozicija pod samim košem. Tako je uspevao i da drži priključak, ali je dozovoljavao da Limož do kraja relizuje svaku zamišljenu akciju. Mora mnogo bolje defanzivno da odgovori Partizan.

U narednoj, znatno bržoj drugoj četvrtini, uspeo je Partizan da izjednači uz dobru rolu Milera, ali je u završnici dozvolio ponovo lake poene protivniku.

Taman kad su prišli crno-beli, Limož pravi seriju za 33:26, ali posle jednog promašaja išla je brza kontra Milera za 2+1- Sreća je bila na strani crno-belih posle novog promašaja protivnika, pa je Gavrilović lepom solo akcijom doneo izjednačenje na dva minuta do kraja poluvremena - 39:39. Pozvali su domaći tajm-aut, ali su potom Žaite i Butej vratili prednost na +7 na poluvremenu.

Dosta bolje je sve izgledalo u trećoj deonici, u kojoj se posebno lepo raspucao Vanja Marinković, pogodio je dalekometnu trojku u važnom momentu. Posle penala Čakarevića, Partizan je konačno poveo 63:61. Ali onda dozvoljava protivniku seriju od 8:0. Pogodio je Marinković važnu trojku, a uz bravure Milera, crno-beli kaskali su dva poena pred poslednju deonicu.

Na kraju je Limož uspeo da potpuno preuzme konce, preko Koklina koji je toliko lagano davao koševe, dok nije zaradio i petu ličnu... Uz Gibsona koji pogađa trojku, domaći stižu do +12 i prelamaju pitanje pobednika.

Crno-bele u ponedeljak očekuje večiti derbi sa Crvenom zvezdom, a u narednom kolu Evrokupa 8. novembra dočekuju Lokomotivu.

(Telegraf.rs)