Jokić nije igrao na Eurobasketu da se ne bi povredio i izgubio ugovor u NBA, a onda se već dva puta povredio ove sezone! Gde je tu logika? (VIDEO)

Srpski košarkaš pre četiri dana doživeo distorziju zgloba zbog koje bi mogao da pauzira duže

Nikola Jokić, zvezda Denver Nagetsa trebalo je ove sezone da ima svoj pravi uspon u NBA ligi, jer na kraju ga, prema ocenama većine poznavaoca prilika u NBA, ali i menadžera, čeka višegodišnji garantovan i basnoslovan ugovor sa 8 cifara (priča se o 50 - 60 miliona dolara za nekoliko sezona, a možda i više)

Jokić je upravo iz tog razloga odlučio da ne igra na Eurobasketu u Turskoj za Srbiju i tako je sebe lišio zlatne medalje (koju bi naša selekcija sigurno osvojila sa njim u timu, jer je falio još jedan igrač napadački dobar)

>>> Povreda Jokića izazvala muk u hali: Jedva je smogao snage da izađe posle bolnog pada! (VIDEO)

Njegov zvaničan razlog neigranja je bio da želi da se što bolje spremi za NBA, a zapravo se radilo je manevru izbegavanja igranja za repku da se ne bi povredio pred najvažniji ugovor karijere.

U redu, to je sve legitimno. Ali, ko garantuje da se igrač neće povrediti bilo kad i bilo gde? Pa, niko. U tome je štos.

Realno, neki kažu da su šanse za povredu veće ako se igra za reprezntaciju, ali to je sve individualno. Tačno je da imamo primere Kuzmića i Lučića koji su se povredili na startu sezone, ali to se dešava.

A imamo i Štimca koji igra kao u transu i treći je igrač Evrolige, pa onda Bogdana koji je takođe u NBA i još osam drugih igrača koji igraju u klubovima.

Sa druge strane Jokić je sezonu završio u aprilu!!! Imao je dovoljno vremena i da se odmori i da se spremi za NBA i da se 20 jula pojavi na pripremama Srbije. Ali, na kaju krajeva to je njegova odluka. Ima pravo na to, samo iz činjenica vidimo da i uprkos svemu rizici od povrede postoje.

Jokić se već dva puta povredio u ovoj sezoni, prvi put je bila desna noga u oktobru istegnuće tetiva, drugi put leva noga i to tako što je samo stao nezgodno. A sezona je duga, želja za dokazivanjem i borba za mesto u timu su veliki. A želja zna da povuče igrača i preko svojih mogućnosti.

- Bolje je, ali neću se vratiti na teren dok ne budem spreman. Nije fer prema saigračima i treneru jer ne mogu da pružim sto odsto - rekao je Jokić posle nedavne povrede.

Jokić je u ponedeljak lagano trčkarao i skakao tokom šuterskog treninga tima, te vozio stacionarni bicikl i jačao gornji deo tela u teretani.

- Medicinski tim radi sjajno posao. Održavaju me u formi. Čekam samo da se zglob oporavi, da budem spreman. Ne želim da ispadnem iz forme, radim sve što mogu dok sam u ovom stanju, kako ne bih morao da se spreman kada se oporavim -dodao je Jokić.

E sad počinje, što se kaže zaplet. Jer pravilo je da koliko si pauzirao, tri do četiri puta više vremena ti treba da se vratiš u stari ritam. Ako Jokić bude pauzirao mesec dana zbog povrede, trebaće mu četiri meseca da dosegne nivo na kom je bio pre. znači negde u aprilu, kad se bude ulazilo u plej-of

I sad se postavlja pitanje gde je ovde logika, jer kad si profesionalni sportista rizik od povrede je uvek prisutan. Na tebi je da ga smanjiš koliko možeš određenim vežbama i odmorom, ali ne možeš se zaštititi

(Telegraf.rs)