Partizan pronašao zamenu Nikoliću: Da li je ovo rizičan potez crno-belih?

Nenad Čanak bi, posle meča sa Bilbaom, trebalo da preuzme crno-bele

Košarkaški klub Partizan usred napravio je rokadu na klupi: smenjen je Miroslav Nikolić umesto koga će vođenje ekipe preuzeti Nenad Čanak.

>>> KRAJ! Partizan otpustio Mutu Nikolića!

Još uvek se čeka zvanična potvrda inofrmacije o dolasku Čanka na mesto prvog trenera Partizana i ona bi trebalo da usledi na vanrednoj sednici UO kluba u četvrtak, dan nakon utakmice protiv Bilbaoa.

U toku večeri se oglasio predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

- Miroslav Nikolić od večeras više nije trener Partizana. Na sutrašnjoj utakmici Evrokupa protiv Bilbaa, ekipu će predvoditi trener Aleksandar Matović, dok je za četvrtak, 14. decembar u 15 časova, zakazana sednica Upravnog odbora kluba na kojoj će biti doneta odluka o novom treneru i članovima stručnog štaba - izjavio je Mijailović.

Crno-beli u sredu, od 20:45 minuta u dvorani "Aleksandar Nikolić" igraju protiv španskog tima u okviru 8. kola Evrokupa.

Nenad Čanak je u dva navrata igrao za Partizan, kao junior od 1992-1994, i kao senior četiri sezone, do 2003. godine.

U trenerskoj karijeri asistirao je Milojeviću u Megi, bio je asistent u selekciji Srbije do 20 godina, kao i u Partizanu minule sezone. Trenutno vodi subotički Spartak što mu je prvi samostalni trenerski angažman.

(Telegraf.rs)