Da li je ovo trenutno najbolji igrač ABA lige? Nidam posle Partizana razbio i Megu, ali svi će pričati o ovom ludom poenu (VIDEO)

Amerikanac postigao 36 poena uz 7 trojki i bio je njzaslužniji za pobedu Mornara

Derik Nidam igra neverovatnu košarku i u ovom trenutku je ubedljivo najbolji igrač ABA lige! Košarkaši Mornara pobedili su Megu Bemaks sa 87:82 uz neverovatnu partiju Amerikanca, koji je postigao 36 poena! Imao je i šest skokova, 3 asistencije, ali i izvanredan procenat šuta za tri poena (7 od 11).

U dramatičnom meču Mornar je slomio Megu u Baru uz precizan šut sa linije penala u završnici, a najzaslužniji je bio upravo Nidam, koji je u prethodnom meču takođe bio izvanredan i faktički je sam doneo preokret Mornaru protiv Partizana.

Sada je bio još efikasniji i postavio je lični rekord u ABA ligi.

Uz njega odlični su bili Uroš Luković sa 16 poena, kao i Rejli Ros sa 15. U redovima Mege najistaknutiji je bio Bitadze sa 21 poenom, kao i Čančar i Fundić sa po 14.

Na ovom meču je viđena i jedna od naluđih akcija, gde je lopta nekoliko puta bila na granici izgubljene, ali je na kraju sve završeno ludim košem za Mornar, koji je postigao Rejli Ros.

(Telegraf.rs)