Budućnost trojkama uništila Zvezdu! Crveno-beli pali u paklu Morače i izgubili 1. mesto ABA lige!

Podgoričani su imali nestvaran procenat šuta od 70%

Crvena zvezda je poražena u Podgorici od Budućnosti u derbiju ABA lige sa 92:86 u kojem je viđena i direktna borba za 1. mesto. U dramatičnom meču Podgoričani su uspeli da savladaju šampiona ABA lige i da dođu do velikog trijumfa koji će im, ukoliko ne kiksnu do kraja doneti pol poziciju pred plej-of.

BUDUĆNOST - CRVENA ZVEZDA 92:86 (22:27, 20:15, 26:25)

Zvezda je dobro otvorila meč u Podgorici i povela sa 6:0 i konstantno je tokom prve čstvrtine imala prednost od 4-5 poena, koju je Budućnost stizala, pa bi Zvezda ponovo došla do 4-5 poena prednosti i u tom ritmu je odigrana i završena prva deonica, koja je pripala Zvezdi sa 27:22, nakon trojke Antića i polaganja Enisa u poslednjem minutu.

Kako je Zvezda otvorila prvu, tako je Budućnost uzvratila u drugoj četvrtini. Podgoričani su napravili seriju od 11:0 i prednost su čuvali do kraja poluvremena, a u tim trenucima je dominirao Gibson, koji je u prvih 20 minuta igre upisao 15 poena.

Budućnost je drugi period igre dobila sa 25:15 i na poluvreme je otišla sa +5.

Podgoričani su neverovatno šutirali na poluvremenu, gde su imali više od 80% procenta za tri poena (11 od 13), a u istom ritmu su nastavili i u nastavku.

Šehović je pogodio sa distance za +8, ali je Zvezda uzvratila serijom 8:0 i došli smo do egala.

Ipak, Budućnost je nastavila da izluđuje igrače i trenera Zvezde neverovatnim šutem za tri poena. Ređale su se trojke Lendrija, Ivanovića, Nikolića, pa je na kraju i pored dobre igre Zvezde Budućnost sačuvala prednost i pred poslednju deonicu je imala +6 (73:67).

I u poslednjoj četvrtini Budućnost je nastavila sa neverovatnim šutem za tri poena. Zvezda je konstantno bila u zaostatku, jurila je prednost, i uvek kada bi uspevala da smanji razliku, Budućnost bi odgovarala trojkom što je izluđivalo igrače i trenera Zvezde.

Nikola Ivanović je u nekoliko navrata pogodio bitne trojke, kao i Danilo Nikolić, i to baš u trenucima kada se lomio rezultat.

Posle ulaza Gordića za 88:83, bilo je veoma teško za Zvezdu da se vrati u meč. Davidovac je trojkom dao nadu, ali ipak je to bilo sve do kraja.

(Telegraf.rs)