Zvezdino "jahanje" do Vitorije: Crveno-beli sa Feldinom na mestu gde nikada nisu izgubili

Crveno-bele očekuje naporno putešestvije do konačnog odredišta

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su preko Nemačke u Španiju, gde ih u petak očekuje meč 21.kola Evrolige protiv Baskonije.

Jedinog predstavnika regiona u Evroligi, ponovo očekuje prilično naporan put, let do Frankfurta, pa iz Nemačke do Bilbaa, a nakon transfera autobusom do Vitorije, crveno-beli će u hotelu biti tek u kasnim večernjim časovima. Crvena zvezda krenula je bez Pera Antića, ali sa Džejmsom Feldinom, čiji nastup u Španiji pod znakom pitanja.

>>> Lesorovo brutalizovanje Tajusa najbolja blokada u januaru (VIDEO)

Ipak, sigurno je da će na krilima pobede protiv Olimpijakosa, u međuvremenu i protiv Partizana u ABA ligi, igrači Dušana Alimpijevića sve to mnogo lakše podneti.

-Bodovi koje smo osvojili u prethodnom periodu protiv Olimpijakosa i Partizana su uz važnost tih mečeva, i svojevrsna mala potvrda da igramo bolje kada imamo vremena da treniramo. Očekuje nas utakmica sa Baskoniom na gostujućem parketu.

Zanimljivo je to da Baskonija nikada nije savladala Zvezdu kao domaćin, poslednja tri duela na parketu Fernando Buesa arene u Vitoriji Beograđani su dobijali, 63:73 , 7. novembar 2013.

potom 66:86, 13. novembar 2014 i 69:87 , 24. januara 2017.godine. Ipak, poslednji meč dva tima koji se igrao u Beogradu dobili su gosti iz Vitorije u okviru 5. kola Evrolige.

- U odnosu na prvi meč, nije se mnogo toga promenilo kod njih, oni su promenili trenera neposredno pred našu prvu utakmicu u Beogradu, igraju dobro, konstantni su, i potpuno zasluženo su tu gde su na tabeli Evrolige, u ravnopravnoj borbi za plasman u TOP 8. Kada govorimo o Baskoniji, reč je o ekipi koja je jedna od najboljih na centarskim pozicijama 4 i 5.

- Imaju puno opcija na toj poziciji, čvrsti su, stabilni, i sve to na pravi način povezuje igrom u oba pravca jedan od najboljih plejmejkera trenutno, Grejndžer" - rekao je trener crveno-belih i osvrnuo na period između prve i ove druge utakmice sa Baskoniom:

- Oni se od tada nisu mnogo promenili, ali mi jesmo kao tim u odnosu na taj početak. Igrači su napredovali i individualno, i sve to stavili u službu tima. Nismo bez šanse - rekao je trener crveno-belih.

Dejan Davidovac postaje sve veća uzdanica Crvene zvezde mts i u najvećim evroligaškim izazovima. Nakon pobeda nad Olimpijakosom i Partizanom, sledi novi izazov i put u Vitoriju:

- Očekuje nas sigurno vrlo teška utakmica. Posle pobeda nad Olimpijakosom, što je bilo vrlo značajno za nas, i Partizanom, jer je u pitanju derbi i važan meč za rasplet u ABA ligi, idemo u Vitoriju sa velikim samopouzdanjem. Znamo da je Baskonia vrlo težak protivnik, igraju na svom terenu, znamo ih dobro, posebno da su kvalitetni na pozicijama visokih igrača.

- I u Beogradu su igrali dobro, iskusni su, kažnjavali su svaku našu grešku. Dobar tim, ali ponavljam, želimo da napravimo dobar rezultat tamo i očekujem utakmicu koja će biti slična onoj u Beogradu - istakao je Davidovac.

Crveno-beli su u četvrtak trenirali u Beogradu, a odmah nakon treninga su se uputili ka aerdoromu „Nikola Tesla".

U Vitoriji će na dan utakmice imati šuterski trening, a povratak za Beograd planiran je u subotu. Već u ponedeljak od 18 sati sledi i novi duel ABA lige protiv FMP-a.

Meč Baskonia – Crvena zvezda mts igra se u „Fernando Buesa Areni" od 20.30 časova.

BONUS VIDEO: Pogledajte najzanimljivije momente sa utakmice Crvene zvezde protiv Olimpijakosa

(Telegraf.rs)