JOKIĆEVA NOĆ KARIJERE! Srpski košarkaški supermen ušao u istoriju NBA lige! (VIDEO) (FOTO)

Nestvarna partija našeg centra protiv Milvokija i najbrži tripl-dabl ikad: 30 poena, 17 asistencija, 15 skokova?!

Amerika i svet noćas bruje o srpskom košarkaškom čudu zvanom Nikola Jokić, a kako i ne bi, kad je centar Denvera odigrao utakmicu karijere, za istoriju, za anale, koji je garnirao sa, pazite sad ovo: 30 poena (11/14 iz igre, 3/3 za tri), nestvarnih 17 asistencija i 15 skokova!

Bum!

Denver je pobedio u gostima rezultatom 134:123, a Nikola ne samo da je najviše doprineo tome, već je sebe upisao u almanahe najjače lige na svetu kao igrač sa najbržim tripl-dablom ikada postignutim, za šta mu je trebalo svega 15 minuta, tačnije 14:33 - do tog trenutka već je imao 16 poena, 12 asistencija i 11 skokova!

Jokić je tako oborio rekord koji je do sada držao igrač Sirakjuza Džim Taker postavljen davne 1955. godine!

Reči su suvišne, pogledajte u najkraćem maestralnu partiju srpskog centra protiv Milvokija.

Doduše, prema statistici stanice ESPN, Jokićev tripl-dabl je najbrži "samo" u poslednjih 20 godina, ali je i on svakako impresivan jer je i tako iza sebe ostavio gromade kao što su Rasel Vestbruk, Lebron Džejms i ovogodišnji "ruki" Ben Simons.

Izgleda da gostovanje u Milvokiju budi ono najbolje u Jokiću jer je na istom mestu pre otprilike godinu dana upisao svoje prvo od ukupno 11 tripl-dabl ostvarenja, a ovo mu je već četvrto od 27. januara. Takođe, i prvi je centar sa 15+ asistencija na jednoj utakmici još od ikone NBA Vilta Čembrlena.

- Samo sam dobro ušao u utakmicu - skroman je bio Somborac posle nestvarne partije.

- Nisam sad imao neku ekstra motivaciju ili nešto tako, samo sam igrao svoju igru kao i uvek što radim. Možda sam samo bio malo više agresivniji večeras, ali u principu ovako igram stalno - dodao je.

Nije samo Jokić bio briljantan, čitav tim Nagetsa je šutirao kao u transu, postavljen je rekord franšize sa 24 trojke iz 40 pokušaja!

- Svaki igrač je imao svoje trenutke večeras. Džamal (Marej) je povukao u trećoj četvrtini, igrali smo za njega, Geri Heris se posle uključio, pa nikola, i on je odlično šutirao - nije mogao da nađe zamerku u pobedi trener gostiju Majk Meloun.

Na drugoj strani impresivan je bio i "ol-star" Janis Adetokumbo sa 36 poena, 13 asistencija i 11 skokova, uz njega i Bledso sa 27 poena.

Denveru je ovo bila 32. pobeda kojom se izjednačio sa Portlandom na šestoj poziciji Zapadne konferencije.

U drugoj utakmici večeri, Minesota je na svom terenu posle preokreta savladala Lejkerse 119:111.

Nemanja Bjelica za devet minuta nije imao poenterski učinak.

(Telegraf.rs)