Partizan pobedio Zvezdu i uzeo Kup posle šest godina! (FOTO) (VIDEO)

Crno-beli imali 20 razlike već u 13. minutu, Zvezda zapretila naletom na prilazak na tri poena, Vilijams-Gos igrač odluke

Košarkaši Partizana pevajući se vraćaju iz Niša, pobedili su Zvezdu u finalu Kupa Radivoja Koraća (81:75) i dokopali se "Žućkove levice" prvi put posle šest godina.

>>> Tri različite pesme odjekuju u Čairu, dve grobarske i jedna zvezdaša (VIDEO)

Ekipa Nenada Čanka odigrala je sjanih petenaestak minuta, imala nestvarnih 20 razlike već u 13. minutu (31:11) i do kraja odolevala udaru večitog rivala, koji je u talasima uspeo u dva navrata da priđe na tri poena, međutim Partizan je imao dovoljno energije i kvaliteta da odbrani vođstvo i proslavi veliku pobedu.

Najefikasniji kod Partizana bio je Vilijams-Gos sa 23 poenom (11/11 sa penala), Veličković je ubacio 13...

Kod Zvezde, Dangubić i Bjelica su bili najbolji sa po 14 poena...

>>> Novica okupio igrače posle osvajanja Kupa i urliknuo tri reči na engleskom: We are fu**ing Partizan (VIDEO)

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 75:81 (9:25, 22:24, 24:16, 20:21)

Crvena zvezda: Dangubić 14, Lazić 4, Ročesti 7, Lesor 4, Bjelica 14, Davidovac 2, Antić 2, Dobrić 3, Feldin 7, Janković 6, Omić 2, Dilan 10.

Partizan: Gagić 12, 6sk, Marinković 10, Veličković 13, 7sk, Vilijams - Gos 23, 7as, Si 5, 6sk, Aranitović 7, šalić 2, Gavrilović, Von 6, Andrić 3, Tanasković, Tadić.

Kada je Enis, pet sekundi pre kraja promašio trojku, prošla je poslednja opasnost da se ugrozi pobeda, igrači Partizana, sa visoko uzdignutim rukama, bili su van sebe od sreće...

- Stvarno, svi smo presrećni osvajanjem Kupa, mislim da nema šta drugo, nego da se čestita ovim sjajnim momcima, stručnom štabu i klubu na sjajno obavljenom poslu. Verovali smo da imamo kvalitet, ovo je bio prvi juriš na trofej, hvala Bogu osvojili smo ga, ostaje sad onaj drugi u KLS ligi - rekao je posle meča prvi asistent Nenada Čanka Dušan Kecman.

>>> Kimi ušao u Čair i zagrmeo, a onda je pao topovski udar, malo dalje Alkatrazi se svađali sa kamermanom oko zastave! (VIDEO) (FOTO)

Čekali su crno-beli na ovaj trenutak dugih šest sezona, trofej Kupa im je izmicao, ali je ovoga puta niška hala Čair bila talična za najtrofejniji srpski košarkaški kolektiv.

Kako je počeo Partizan u nedelju uveče, moglo je da se nasluti da će nešto dobro da se desi oko 23 sata...

Sem početne prednosti Zvezde (kucanje Dangubića u prvim sekundama), crno-beli su vodili do samog kraja. Prednost je rasla sa svakim napadom, igrači Partizana pogađali su u nestvarno visokim procentima, u prvoj četvrtini zasuli su koš Zvezde sa četiri trojke iz isto toliko pokušaja, iz igre su imali 8/10, za razliku od rivala kome su jedini poeni iz igre za prvih deset minuta, ali i negde do sredine drugog perioda, bili upravo oni Dangubićevi sa početka?!

Ni nastavak nije doneo ništa bolju igru šampiona države i regiona, i dalje su se Alimpijevićevi igrači mučili u napadu, a na drugoj strani terena teško branili raznolika napadačka rešenja protivnika koji je bio na vrhuncu u 13. minutu kada je akumulirao 20 razlike (31:11).

Od tog trenutka, krenula je jurnjava crveno-belih da se istopi neprijatan minus.

Treća četvrtina pripala je crveno-belima, kriza je drmala igru Partizana, minus se topio, Zvezda je prišla na pet razlike i vratila se u igru, međutim, na krilima sjajnog Viljamsa-Gosa, Marinkovića i Veličkovića, ekipa Nenada Čanka uspela je da odbije najžešći nalet i ode na mali odmor pred poslednju deonicu sa deset razlike.

Drama je bila na vidiku sredinom poslednje četvrtine.

U 37. minut Feldin je imao šut za egal na 69:66, no promašio je iz ćoška za tri poena, i čini se da je to bio jedan od ključnih momenata koji su uticali na krajnji ishod meča, jer je posle toga nezadrživi Vilijams-gos, za njim i Gagić vratili razliku na sedam poena (73:66).

Prišla je Zvezda još jednom na tri razlike, Ročesti je bio precizan sa linije penala, da bi na drugoj strani horog verovatno vredan pobede ubacio Đorđe Gagić preko Lesora i usmerio meč u jednom pravcu 36 sekundi pre kraja. Alimpijević je zvao tajm-aut, Bjelica odmah potom lako poentirao, kao i Vilijams-Gos sa linije slobodnih bacanja na drugoj strani, Enisova trojka pet sekundi pre kraja otišla je u prazno i slavlje crno-belog Čaira moglo je da počne.

(Telegraf.rs)